Zo ben je aantrekkelijk voor mannen

Met make-up op voelen we ons vaak mooier, maar wat blijkt? Zowel mannen als vrouwen vinden dames aantrekkelijker als ze minder maquillage dragen. Zo blijkt uit een recent gepubliceerde studie in de Quarterly Journal of Experimental Psychology

 

Aantrekkelijk voor mannen

Voor deze studie werden 44 vrouwen gefotografeerd met verschillende make-up. De vrouwen werd gevraagd zich op te maken, zoals ze zouden doen, als ze een avond gingen stappen. Ze werden zowel voor als na hun make-up sessie gefotografeerd. Daarna werden de foto’s van elke vrouw aangepast tot 21 foto’s waar de vrouwen opgemaakt op staan, variërend van zo goed als natural, tot zwaar opgemaakt en alles wat er tussenin zit. De dames en heren die de foto’s moesten beoordelen konden op die manier heel geleidelijk de overgang zien tussen de verschillende make-up looks. Daarna moesten zeggen welke look ze zelf het aantrekkelijkst vonden, welke look ze dachten dat mannen het meest aantrekkelijk zouden vinden en welke look vrouwen het meest zou aanspreken.

En wat blijkt? Vrouwen houden van ietsjes meer make-up dan mannen, maar het meest bijzondere resultaat was wel dat de modellen 30% meer make-up op hadden gedaan dan de beoordelaars stuk voor stuk aantrekkelijk vonden. En dat was ook meer dan wat ze dachten dat anderen aantrekkelijk zouden vinden. De kans is dus groot dat je zelf ook meer make-up gebruikt dan wat over het algemeen aantrekkelijk wordt gevonden.

Zowel mannen als vrouwen dachten dat anderen mensen meer make-up mooier zouden vinden dan zijzelf aantrekkelijk vonden. Kennelijk denken dat we tot de minderheid behoren als we een natuurlijke look mooier vinden. Zowel de dames als de heren dachten dat de mannen meer make-up mooier zouden vinden, maar het tegendeel bleek verrassend genoeg waar.

Voor make-up geld dus daadwerkelijk less is really more. Kortom: als je veel make-up gebruikt omdat je dan denkt dat anderen je mooier vinden, gebruik dan de eeuwenoude regel wat juwelen betreft: haal er een ding vanaf voor je echt besluit de deur uit te gaan!

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.