Zijn zoete aardappelen gezond

De zoete aardappel heeft een misleidende naam, maar de voedingswaarde van deze knol liegt er niet om. 

 

Zijn zoete aardappelen gezond of hoe zit dat?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is de gewone pieper helemaal niet slecht voor je. Je wordt er, afhankelijk van hoe je hem klaar maakt, niet dik van. Sterker nog de complexe koolhydraten in de aardappel worden langzaam door het lichaam opgenomen en gaan het hongergevoel tegen. Toch wordt deze aardappel steeds vaker vervangen door zijn zoete variant en dat is helemaal niet erg. De zoete aardappel is namelijk een heuse vitaminebom!

De naam doet anders vermoeden, maar zoete aardappelen, ook wel bataat genoemd, zijn van origine geen ‘echte’ aardappel. Ze behoren namelijk tot de windefamilie van zetmeelhoudende knollen, en zijn dus een groente. Hun naam hebben ze vooral te danken aan hun uiterlijk en bereidingswijze.

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste gezonheidsnieuws, zoals de vraag zijn zoete aardappelen gezond? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.