Zelf vitamine water maken

Goede start van de dag

 

Zelf vitamine water maken om de dag goed te beginnen? Dit super gezonde ochtend drankje is de moeite waard!

Als je elke dag begint met een glas citroenwater dan stimuleer je zowel je spijsvertering alsook je vetverbranding. Daarnaast is het heel goed voor je huid én helpt het je bloeddruk verlagen. Maak dit ochtend drankje nog eens extra gezond door er kurkuma aan toe te voegen.

 

Wat is kurkuma en wat doet het voor je

Kurkuma, ook wel bekend onder de naam geelwortel of koenjit, koop je gewoon in de supermarkt. Kurkuma is een anti-oxidant dat al eeuwen wordt gebruikt in India. Meng ‘s ochtends kurkuma met het citroenwater en je hebt een zeer oppeppend drankje dat zorgt dat je de dag goed begint. Nadat je het hebt gedronken wacht dan ongeveer 30 minuten voordat je aan je ontbijt begint.

 

Ingrediënten

1 beker met warm water
¼ tl kurkuma
½ citroen, uitgeperst
1 tl rauwe honing (naar keuze)
snufje kaneel (naar keuze)

 

Bereiding

Zorg dat je alle ingrediënten goed mengt in het warme water. Let op het water mag niet koken! Als je citroenwater met kurkuma drinkt blijf dan alles goed doorroeren. De kurkuma zakt namelijk steeds naar de bodem.

 

Zelf vitamine water maken is dus heel makkelijk. Enjoy!

 


 

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de beste relatie en lifestyle tips? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.