Yoga helpt bij slaapproblemen, pijn en stress

By  |  0 Comments

Yoga helpt écht

Als je ‘s nachts wakker ligt, je kunt niet in slaap komen én je blijft maar malen en draaien in je bed? Pak dan je yogamat! Want uit onderzoek blijkt dat goede  en gerichte yoga-oefeningen je kunnen helpen om beter te slapen, stress te verminderen en pijn te bestrijden.

Yin Yoga en Ashanta Yoga

Pijn en blessures

Yin Yoga is zeer geschikt voor mensen met een zittend beroep, mensen die rust zoeken, mensen die intensief sporten, vrouwen die de bekkenbodemspieren willen versterken, mensen die kampen met blessures én mensen die last hebben van rug- en/of gewrichtspijn.

Goed voor bindweefsels en gewrichten

Bij Yin Yoga worden de houdingen lang aangehouden om zo de bindweefsels en gewrichten in het lichaam en de dieper gelegen spieren en de bekkenbodem te versterken. Je hebt in één les meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter aan te voelen.

Mindfull

Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin Yoga les dat de meeste deelnemers aanspreekt en enorm veel rust in lichaam en hoofd brengt. Een Yin Yoga les is juist zo prettig en ontspannen omdat je niet heel intensief hoeft te bewegen.

 


 

Bron: Pure Yoga More

 

Geef antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *