RealHealthy gemotiveerd sporten Jonge vrouw touwtje spingen

Bewezen methoden om weer helemaal gemotiveerd te zijn voor je workouts (1/3)

Wat is je échte motivatie? WAAROM jij graag wil sporten

Weer in dat kleinere maatje passen, met gemak de trap op en af en natuurlijk een gezond en goed gevoel hebben over jezelf? Je wilt weer stralen en plezier hebben? De uitdaging is en blijft natuurlijk om gemotiveerd te blijven.

Heb je moeite jouw doelen te bereiken?

Jouw fitness doelen hebben direct te maken met je motivatie, met de “waarom wil ik dit vraag” Is het nog steeds belangrijk dat je in een maatje kleiner past? Of ben je stiekem meer bezorgd over jou cholesterol? Allebei deze redenen kunnen het zelfde resultaat hebben – gewichtsverlies – maar ze worden door verschillende motivaties gestuurd. Dus was een half jaar geleden jouw grootste wens om in een maatje kleiner te passen, deze motivatie kan nu toch veranderd zijn. Er kan dus veel veranderen in 6 maanden.

Passen je doelen nog bij je wens?

Stel jezelf de vraag of je nu, 8 maanden na je goede voornemens voor 2016 nog steeds dezelfde motivatie(s) hebt. En vraag jezelf af wat je kunt doen om je gemotiveerd te blijven en zo in “touch” te blijven met met jouw wens om gezond te zijn. Wees niet bang om je doelen bij te stellen zodat ook beter passen bij jouw huidige situatie en wensen. Dat getuigd juist van kracht én zorgt ervoor dat je makkelijker je doelen kunt halen.

Schrijf het op

Vraag je dus steeds af waarom wil ik dit wat is mijn échte motivatie. Pak een stuk papier en schrijf op wat je doel is en waarom je dat wilt bereiken. Lukt het je niet direct om iets op papier te zetten dan is dat een duidelijk teken dat  je nog eens goed moet kijken naar jouw échte drijfveren en open te staan om ze aan te passen zodat ze beter aansluiten op jouw wensen van dit moment.

Succes!

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.