jonge vrouw met hoofdpijn wat je kan doen tegen hoofdpijn

4 goede oplossingen tegen hoofdpijn

 

Wat kan je doen tegen hoofdpijn? Je kan natuurlijk voor de makkelijke oplossing gaan en een pijnstiller innemen. Maar er zijn ook “natuurlijke” oplossingen die hoofdpijn in de meeste gevallen tegengaan. 

 

1. Gezond snacken

Ja, gezond snacken kan en is zelfs heel goed voor je. Niet alleen als je wilt afvallen, maar ook tegen hoofdpijn. Als je namelijk te veel tijd tussen maaltijden hebt zitten, loop je het risico dat je bloedsuikerspiegel te veel en te hard daalt. Dit kan hoofdpijn veroorzaken. Neem tussen de maaltijden door dus een gezonde snack, zoals een handvol ongezouten noten, of wat gezonde groente snacks. Het is niet alleen lekker, maar ook noodzakelijk.

 

2. Voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen ook helpen hoofdpijn te voorkomen. Vooral supplementen met vitamine B2, magnesium en Q10. Maar als je voldoende uitgebalanceerd eet, met veel groenten, zou je ook al voldoende vitaminen en mineralen binnen moeten krijgen.

 

3. Cardiotraining

Uit Zweeds onderzoek is gebleken dat mensen die binnen cardio oefeningen doen, zoals hardlopen, fietsen of crosstrainen, minder last hebben van hoofdpijn. Maak cardiotraining dus een vast onderdeel van je workout en doe dit zo’n 3x per week. Bouw het langzaam op, want te snel te veel willen doen kan juist hoofdpijnen veroorzaken.

 

4. Seks

In Duitsland is uit onderzoek gebleken dat seks en vooral een orgasme, kan bijdragen aan minder hoofdpijn. Bij seks komt endorfine vrij, wat in ons lichaam het natuurlijke equivalent is van drugs. Dus spring maar het bed in wanneer je kan, voor een avondje zonder kopzorgen!

 


 

bron: Health

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de beste sport en gezondheids tips? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.