Elke dag consumeer je meer suiker dan je denkt

Voor de meeste mensen geldt dat, zonder dat je het in de gaten hebt, je elke dag teveel suiker via je voeding binnenkrijgt.Denk je dat je goed met je voeding bezig bent, toch hopen de calorieën zich op. Het is geen geheim dat suiker en vooral toegevoegde suikers in onze voeding kunnen leiden tot serieuze gezondheidsproblemen.Vlogger Matt D´Avella zag zijn buikomvang toenemen terwijl hij dacht redelijk gezond te leven. Hij nam de som op de proef en deed een 30 dagen zonder suiker challenge en werd aangenaam verrast.. 

Wat doet teveel suiker met je lijf?

Teveel suiker heeft een negatieve invloed op je metabolisme wat kan leiden tot type 2 diabetes, het verhoogt de kans op lever- of nierschade, kan huidirritaties of ontstekingen zoals gewrichtspijn veroorzaken, maar ook tandbederf en zelfs leiden tot erectieproblemen.
En last but not least, suiker is ook verslavend omdat het telkens een beloningsprikkel aan je hersenen geeft. Waardoor je steeds de behoefte aan voelt om te snacken. Genoeg redenen dus om te kijken wat er gebeurt als je 30 dagen geen suiker neemt.

De grote effecten van 30 dagen geen suiker volgens Matt D´Avella 

Check deze interessante video van Matt  D ´Avella (ong 10 minuten) over zijn ´no sugar challenge´ en ontdek wat het voor hem heeft gedaan. En wie weet inspireert het jou ook om de 30 dagen challenge eens te proberen..

Bron: Youtube Matt D´Avella 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.