jonge vrouw kracht training

Nog steeds kiezen veel vrouwen liever voor de crosstrainer. De reden? Bang om gespierd te worden. Want je wilt er toch niet uit komen te zien als een vrouwelijke bodybuilder? Onze training experts van Fitgirl hebben de feiten voor je op een rijtje gezet.

 

Krachttraining goed voor vrouwen!

 

De feiten

Een man heeft veel meer testosteron dan een vrouw, waardoor een man ook veel sneller gespierd wordt dan een vrouw. De verklaring voor de resultaten die vrouwelijke bodybuilders behalen: anabolen en zeer zwaar trainen. Dus zolang je hiervan weg blijft kun je gewoon het krachthonk binnen stappen en met gewichten aan de slag gaan.

 

Waarom juist krachttraining?

Als je op een goede manier eet en traint zullen de resultaten snel zichtbaar zijn. Natuurlijk krijg je iets meer spierdefinitie: maar dit zorgt juist voor een atletisch en vrouwelijk figuur. Wie wil nu niet voor eens en voor altijd af van die lovehandles of van die zwabberende bovenarmen? Mooie strakke bovenarmen, ronde billen, strakke benen en (licht) gespierde buik.. Dat is wat je kunt bereiken met een combinatie van krachttraining en goede voeding.

 

Het is leuk!

Krachttraining is bovendien een stuk minder saai dan al die lange, eentonige sessies op de crosstrainer. Bekijk op YouTube eens video’s van effectieve oefeningen zoals de hip thrust, de squat, bankdrukken en de deadlift. Je zult zien dat dit niet de meest makkelijke oefeningen zijn. Dat maakt het meteen een enorme uitdaging! Ga actief aan de slag om je de techniek eigen te maken en probeer vervolgens iedere training jezelf te verbeteren door meer herhalingen te doen of het gewicht iets op te schroeven. Je zult zien dat je steeds vaker de motivatie op kunt brengen om naar de sportschool te gaan.

 

Sterk zijn = sterk voelen

Krachttraining heeft niet alleen een positieve invloed op je lichaam. Als je fysiek sterker wordt, begin je je ook mentaal sterker te voelen. Je leert met je eigen kracht om te gaan en je energie te verdelen. Reden genoeg om toch eens met krachttraining te beginnen en te werken aan een sterkere versie van jezelf, van binnen én van buiten.

 

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste gezonheidsnieuws? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.