Ingredienten die je happy maken

Dit zijn 5 ingrediënten die je aanzienlijker gelukkiger maken

Niet alleen de video “Happy” van Pharell maakt je gelukkig maar ook eten kan helpen je stemming te verbeteren. Check deze 5 ingrediënten die je happier maken als je ze vaak op je menu hebt staan :-)

 

1. Broccoli

Broccoli heeft chroom als bestanddeel. En dit stofje zorgt niet alleen voor dat je stofwisseling wordt verhoogt maar ook  helpt chroom bij de aanmaak van gelukshormonen als serotonine, noradrenaline en melatonine in de hersenen. Dit zorgt voor meer rust en  balans en maakt dus ook gelukkig. Chroom helpt ook bij het tegen gaan van bijvoorbeeld binge eating (plotseling overmatig eten) Ook kun je chroom vinden in druiven en aardappelen.

 

2. Cashewnoten

Cashewnoten barsten van het zink. Zink heeft een positieve invloed op sommige depressiviteits-symptomen. Het zou zelfs de werking van antidepressiva ondersteunen. Voldoende redenen om gelukkig te worden. Een tekort aan zink zorgt vaak voor minder zin in eten en een minder krachtig immuunsysteem. Zink is ook te vinden in bijvoorbeeld geroosterde pompoenzaden of varkensvlees.

 

3. Zalm

Zalm is een regelrechte  vitamine-D bom. Vitamine D maakt je lijf aan door veel zonlicht te absorberen. Maar in ons landje is het dus geen overbodige luxe om  zalm als goede vitamine D bron te kiezen. Melk en eieren zijn tevens prima bronnen om je vitamine D aan te vullen.

 

4. Spinazie

Popeye nam het niet voor niets want in spinazie zit magnesium. Magnesium helpt je bij de productie van serotonine. En we weten inmiddels dat je daar gelukkig van kunt worden. Heb je een chronisch tekort aan serotonine dan heb je verhoogde kans  tot depressiviteit, angsten, slapeloosheid en uiteraard vermoeidheid. In amandelen en Edamamebonen vind je ook voldoende magnesium.

 

5. Kikkererwten

Zitten boordevol vitamine B6. En deze vitamine B6 helpt het lichaam bij de aanmaak van serotonine en noradrenaline. Een echt tekort aan vitamine B6 kan lijden tot snelle irritatie, nervositeit en depressiviteit. In  kipfilet en tonijn zijn ook rijke bronnen van vitamine B6 te vinden.

 

En tenslotte wordt je gelukkig van het prachtige liedje “HAPPY” van Pharrell. Al vaak gehoord, maar blijft leuk. Kijk hier boven de video en geniet!

 


 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.