vetverbrandings drankje appel citroen en chilli

Vetverbrandings drankje met citroen en appel

 

Het staat te boek als een vetverbrandings drankje dat echt helpt, maar wij moeten eerlijk toegeven dat de smaak niet helemaal optimaal is. Je moet er even doorheen bijten de eerste keer. De citroen, chili en appel is, zoals ze in het Engels zo mooi zeggen: an acquired taste. Maar als het werkt, dan is dat iets waar je aan kunt wennen. En afgewisseld met een gezonde citroendrank met kurkuma, is dit vetverbrandings drankje een ideale start van de dag of perfect om te nuttigen na iedere maaltijd.

 

Vetverbranding door chili

Van de chili is bekend dat het de spijsvertering stimuleert. Maar niet alleen de spijsvertering, ook de vetverbranding in je lichaam. Chili heeft namelijk een thermogene werking, wat betekent dat er na het eten van een chili meer energie wordt verbruikt. Er wordt dus vet verbrand. Toch moet je niet iedere dag chili eten, want je lichaam past zich bij té veel chili makkelijk aan, waardoor de werking en effecten van chili verminderen. 

 

Citroen en vet

Citroen staat bekend als belangrijk ingrediënt bij afvallen. Maar waarom eigenlijk? Citroenzuur helpt niet bij het afbreken van vet in je lichaam. Het zorgt er echter wel voor dat vet minder makkelijk wordt opgenomen.  

 

Appelsap en vet

Iedere dag een appel is goed voor de gezondheid zeggen ze. Appels helpen sowieso om vetopname in het lichaam moeilijker te maken. Bovendien stimuleert appelsap de spijsvertering en stofwisseling. Let wel op dat appelsap een concentraat is uit de appel en dus geen vezels meer bevat. Het suikergehalte van appelsap is dus hoger dan bij het eten van een appel. De vezels zorgen namelijk voor het in toom houden van je bloedsuikerspiegel, wat bij appelsap niet gebeurt. Drink dus niet te veel puur appelsap!

 

Vetverbrandings drankje

 

Ingrediënten

  • 1 el vers appelsap
  • 1 el chilipoeder
  • 1 citroen, uitgeperst en de schil geraspt
  • 240 ml heet water

 

Bereidingswijze

Doe de citroenschil in het hete water en laat even staan. Voeg na 10 minuten het citroensap, de appelsap en het chilipoeder toe en roer goed. Roer na elke slok weer even goed, anders zakt de chili namelijk naar de bodem.

 


 

bron: Healthy Foodhouse

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de beste sport en gezondheids tips? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.