Je lijf doet fascinerende dingen als je verliefd bent

By  |  0 Comments

10 fascinerende dingen die met je lijf gebeuren als je verliefd bent

 

Als je verliefd bent voel je dat aan alles. Een heerlijk gevoel dat je lijf ook niet onberoerd laat. Lees hier meer over de bijzondere dingen die met je lichaam gebeuren als je het zwaar te pakken hebt.

 

Je breinactiviteit verandert onmiddellijk

Liefde op het eerste gezicht is misschien helemaal geen fabeltje. Volgens een recent Amerikaans onderzoek (The Journal of Sexual Medicine) worden maar liefst 12 delen van je hersenen geactiveerd als je verliefd bent. Het resultaat? Je weet razendsnel dat je verliefd bent, in nog geen 5e van een seconde!

 

Je hart stopt

Ok stopt niet echt :-) maar wat er wel gebeurt is dat verliefdheid direct invloed heeft op je hormonen, waardoor je een lagere bloeddruk krijgt en waardoor ook je hartslag omlaag gaat.

 

Je hebt moeite met slapen

Volgens onderzoek gaven verliefde deelnemers aan dat ze gemiddeld ongeveer 1 uur per etmaal minder sliepen. Waarom? Omdat het smachten naar je geliefde je letterlijk de hele nacht wakker kan houden.

 

Al je lichamelijke ongemakken worden minder

Uit onderzoek van de Stanford Universiteit bleek dat verliefdheid bepaalde receptoren in je hersenen activeert die een vergelijkbaar effect hebben als pijnstillende medicijnen. Hierdoor ervaar je bestaande pijntjes en ongemakken veel minder snel.

 

Je wordt vergeetachtig

Als je heftig verliefd bent dan maakt je brein een stofje aan dat Oxycodon heet, ookwel het liefdeshormoon genoemd. Dit stofje zorgt ervoor dat je geheugen minder goed zijn werk doet. Dus daarom was je ook zo afwezig de laatste tijd!

 

Je wordt jaloerser

Het blijkt dat je toch een beetje gek wordt als je denkt – of erger nog – als blijkt dat jouw vriendje misschien wel geïnteresseerd is in iemand anders. Recent onderzoek toont aan dat verliefdheid je meer beschermend en meer bezitterig kan maken ten opzichte van je partner.

 

Je denkt dat alles zoeter smaakt

Tijdens Amerikaans onderzoek moesten proefpersonen een stuk over liefde en verliefdheid schrijven. Daarna moesten ze diverse dranken en etenswaren proeven. Wat bleek? Ongeacht wat ze aten of dronken, alles had op een of andere manier een zoetere smaak.

 

Je bent makkelijk afgeleid

Omdat je constant denkt aan jouw partner kan verliefdheid een behoorlijk effect hebben op je vermogen om je te concentreren en te focussen. Het wordt een heel stuk lastiger om bij de les te blijven. En dat zeggen wij niet alleen uit persoonlijke ervaring maar onderzoek dat gepubliceerd is in the Journal Motivation and Emotion bevestigt het ook nog eens wetenschappelijk.

 

Je stem wordt hoger

Uit onderzoek onder verliefde vrouwen bleek dat als vrouwen iemand aantrekkelijk vinden, zij vaker met een hogere stem spreken.

 

En zelfs je botten worden sterker

Onderzoekers vonden een sterk verband tussen gelukkig getrouwde koppels en de sterkte van hun botten. Ach ja waarom niet! Logisch toch?

 


 

Bron: Women’s Health

 

Geef antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *