tekenen van een goede relatie

Dit doen mensen die in een liefdevolle, goede relatie zitten

 

Liefde en relatie houdt ons bezig. Wat zijn de tekenen van een goede relatie? Mensen die in een goede, liefdevolle relatie zitten hebben een manier gevonden om de valkuilen die het hebben van een relatie nu eenmaal met zich meebrengt, het hoofd te bieden. Kijk hier welke dingen mensen nog meer doen die in een goede relatie zitten.

 

1. Je bespreekt problemen eerst met je partner

Veel relaties komen in een negatieve spiraal terecht omdat ze heel slecht communiceren of erger nog, helemaal niet communiceren. Als er iets niet goed zit in je relatie dan is het je goed recht om met je zorgen en gevoelens allereerst aan te kloppen bij je partner. In plaats van je frustraties te uiten en te klagen bij je vrienden, praat met degene om wie het gaat en probeer dat wat je écht dwars zit, samen op te lossen.

 

2. Je wil elkaar niet veranderen

Misschien wel de grootste vergissing die je kunt maken is te denken dat je de ander wel kan veranderen. Probeer over alle ergernissen heen te kijken en je partner te accepteren voor wie hij of zij is. Probeer dat onvoorwaardelijk te doen. Niemand is immers zonder schoonheidsfouten. Vraag jezelf af of je voor lange tijd bij elkaar kunt blijven als je partner nooit zou veranderen zoals jij dat wil. Deze vraag brengt alles in een ander perspectief.

 

3. Je stapt makkelijk over dingen heen

Geen enkele relatie is perfect, dat weten we allemaal.  Het is nergens altijd rozengeur en maneschijn. Eens in de zoveel tijd zul je ruzie, onenigheid en teleurstelling ervaren. Maar de kunst is om niet te blijven hangen in problemen. Het klinkt voor de hand liggend, maar praat erover. Probeer problemen gezamenlijk op te lossen en laat ze op een gegeven moment ook los. Bekijk de zaken eens wat luchtiger als je partner de fout in gaat en bedenk dan wanneer jij voor het laatst uit de bocht bent gevlogen. Als je de problemen op kunt lossen en ze achter je kunt laten dan zit je op het goed spoor en zal je relatie duurzaam zijn.

 

4. Je geeft elkaar de ruimte

Iedereen in een relatie heeft zijn eigen vrienden, dromen, wensen en verlangens. In een gezonde relatie geven jij en je partner elkaar de ruimte om je eigen dingen te doen, in plaats van altijd alles samen te doen, wat soms heel benauwend kan zijn. In een goede relatie kan dat heel goed en is er sprake van wederzijds vertrouwen en steun.

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de beste relatie en lifestyle tips? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.