Sushi te lekker voor woorden

Sushi: the easy way

Sushi is zalig, helemaal als je het zelf maakt maar ja er komt wel wat werk en vaardigheden bij kijken. Heb je geen tijd of zin dan kan je ook in een mum van tijd een heel simpel een heerlijk sushi gerecht maken; gewoon sushi in een kom.

Ingredienten voor sushi in een kom

Wat heb je nodig een pan, een koekenpan en een kom

en wat nog meer…

75 gram zilvervliesrijst
1 halve avocado
2 zeewiervellen (ookwel norivellen genoemd)
100 gram (liefst goede kwaliteit) rauwe zalm, anders kan je ook gerookte zalm gebruiken
1/4 komkommer
halve tl gemberpoeder
sojasaus
1 el sesamzaadjes

Recept

Start met het koken van de zilvervliesrijst. Dan rooster je de sesamzaadjes tot ze goudbruin zijn in een anti aanbakpan. Let op je hoeft geen olie te gebruiken bij het roosteren. Snij vervolgens de avocado, komkommer en zalm in kleine stukken. Dan meng je alles in een kom door elkaar. Pak de zeewiervellen (ook wel norivellen genoemd) en scheur ze in stukken. Zodra de rijst klaar is giet je deze af en roer je er een halve theelepel gemberpoeder én een eetlepel sojasaus doorheen. Belangrijk is het om de zilvervlies rijs te laten afkoelen totdat de rijst lauwwarm is. Meng gescheurde norivellen door de rijst. De zalm en de  groente leg je vervolgens op de rijst en om het af te maken strooi je er naar smaak wat sesamzaadjes overheen . Tenslotte druppel je nog een beetje sojasaus over het gerecht. Maar niet teveel sojasaus dat maakt het gerecht te zout en dat is zonde van de smaak van alle heerlijke ingrediënten.

Geniet van deze lekkere, simpele sushi variant!


 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.