Sushi van conserveermethode naar delicatesse

Ongeveer 400 jaar geleden werd vis in Japan geconserveerd met behulp van rijst. De mensen raakten gewend aan de zure smaak en vervingen de gefermenteerde vis uiteindelijk door vers gevangen vis waar azijn aan toe werd gevoegd om de zure smaak te behouden. Langzaam werd sushi een delicatesse. langzaam werd sushi een delicatesse. Pas in de 20e eeuw werd Sushi een wereldwijde hit.

Westerse en Oosterse sushi

Veel van de sushi die we eten in de sushiketens is westerse sushi. De eerste westerse sushiroll is de Californian roll, deze is in Amerika ontwikkeld. De roll wordt snel gemaakt met ingevroren vis uit Japan. Oosterse sushi komt doorgaans langzaam tot stand, met een methode waarbij de smaak van de vis wordt geëxtraheerd. Dit proces kan bijna een week duren. Deze laatste sushi is de ambachtelijke vorm van het gerecht, haast een kunstvorm op zich.

Meer calorieën dan je denkt

Vers gemaakte Sushi is heerlijk, maar is het ook wel gezond? Sushi heeft zeewier en verse vis (of schaaldieren). Maar door de flinke hoeveelheden rijst krijg je stiekem toch meer calorieën binnen dan je misschien denkt.
Kiest voor bruine rijst of zilvervliesrijst en beperk je zoutinname door gepaste hoeveelheden soja en wasabi..

Meer over sushi lees je in dit artikel van
Fit.nl
Bron: https://www.fit.nl/blog/is-sushi-gezond

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.