Stoppen met piekeren

Stoppen met piekeren

Tips om te stoppen met piekeren

‘s Nachts wakker omdat je maar ligt te malen?

De financiën, je relatie, je gezondheid, je werk? Genoeg om over te piekeren. De hele nacht door als het een beetje tegen zit. Maar hoe komt het dat de een maar blijft doormalen terwijl de ander alle problemen heerlijk lijkt weg te slapen? Hier enkele tips die je helpen om te stoppen met piekeren.

 

1. Je financiële situatie

Schaam je niet maar zet gewoon de stap om je financiële situatie te bespreken met iemand die je echt vertrouwt en die een nuchtere kijk op de zaken heeft. Vaak leidt zo’n gesprek tot meer helderheid en ook tot concrete oplossingen. Alleen al het feit dat je dit probleem met iemand bespreekt helpt je om het los te laten. Vaak blijkt dan ook dat het in de praktijk allemaal toch positiever is dan je jezelf had wijsgemaakt.

 

2. Waarom verdien ik te weinig en blijf ik voor altijd dit werk doen?

Maak gebruik van visualisatie. Stel jezelf elke dag voor, bijvoorbeeld voordat je gaat slapen, hoe jouw nieuwe werkomgeving eruit ziet en wat je aan het doen bent. Maak een tastbaar en realistisch beeld in je hoofd dat aansluit bij jouw wensen en (financiële) dromen. Schrijf je doelen op, maak ze tastbaar, maak het echt. Je zult zien dat als je je doelen in je agenda ziet staan en je er elke dag naar handelt, het plotseling een stuk reëler wordt.

 

3. Je maakt je druk omdat anderen het beter hebben dan jij

Zet je gedachten in de “overvloed” stand. Dit betekent dat je anderen niet meer beschouwt als competitie of rivalen. Maar ga ervan uit dat er in principe genoeg is voor iedereen. En dat je je energie gebruikt om samen te werken in plaats van tegen elkaar te concurreren. Mensen die denken in termen van concurrentie en “schaarste” zijn vaak wantrouwend, jaloers en bang dat ze tekort komen.

 

4. Personen die je een negatief gevoel geven

Je hebt de keuze om deze personen zo veel mogelijk te mijden. Realiseer je dat je niet veroordeeld bent tot mensen die zorgen voor veel negativiteit in jouw leven. Omring jezelf met die mensen die je juist positieve energie geven. Zoek ze (weer) op en je zal merken dat het je meer ruimte en positiviteit geeft.

 


 

Bron: MindBodyGreen

 

Avatar foto

Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.

Related Posts

Zelfacceptatie: herken je dit?

Zelfacceptatie: herken je dit?

Yoga is een super-sport voor body én mind

Yoga is een super-sport voor body én mind

Weer gemotiveerd sporten? Stel jezelf de “waarom-vraag”

Weer gemotiveerd sporten? Stel jezelf de “waarom-vraag”

Leuk boek; “geluk in 8 koppen thee”

Leuk boek; “geluk in 8 koppen thee”

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven Real Healthy Newsletter

Over Real Healthy

Hoe lekker is het om weer energie te hebben, goed in je lijf te zitten en je mentaal in balans voelen! Dat lukt jou ook in 3 heel simpele stappen: Denken, Bewegen én Eten. Want met een goede mentale gezondheid, beweging en gezonde voeding kan iedereen vandaag nog overstappen op een gezonde levensstijl.

Bij Real Healthy zijn wij daarom dagelijks opzoek naar steeds weer nieuwe informatieve artikelen, videos en andere hulpmiddelen om ook jouw leven te veranderen in een écht gezond leven.

Inschrijven Real Healthy Newsletter