Stiekeme dikmakers

By  |  0 Comments

Denk je lekker gezond bezig te zijn om je droomlijf te bereiken, blijkt de weegschaal daar heel anders over te denken. In plaats van dat de kilo’s eraf vliegen blijven de getallen hetzelfde, of zelfs nog hoger uit te vallen. Sommige dieetproducten lijken onschuldig, maar zijn in werkelijkheid the devil in disguise.

 

Stiekeme dikmakers die wij allemaal weleens eten

 

Muesli

Lijkt gezond maar zit vol met toegevoegde suiker. Lees de verpakking dus goed. Of maak je eigen mix van zemelen, gedroogd fruit, een handje zaden en noten. Op die manier weet je zeker dat je een gezonde mueslimix eet.

 

Sapjes

Sapjes uit een pak zitten bomvol suikers. Er zitten heus wel wat vitaminen in, maar je hebt de proteïnen uit het vruchtvlees nodig om de suikers te compenseren. Versgeperst sap kan geen kwaad, maar laat langer houdbare sapjes liever links liggen. Fruit is een veel beter alternatief.

 

Popcorn

Popcorn is een fijne vriend in barre tijden. Er is alleen een grote MAAR: kant-en-klare varianten zitten vol met extra suikers en zout. Beter is het om zelf verse popcorn van maiskorrels en een vanillestokje te maken. Hiervan kun je met een gerust hart twee volle bakken per dag eten.

 

Kokoswater

Kalium, sodium en calcium spelen de hoofdrol en vullen eventuele vochttekorten snel aan. Niet onbelangrijk; een goede hydratatie kan lekkere trek helpen voorkomen en is goed voor de huid. Klinkt niet slecht? Nee, maar blijf het etiket wel lezen want sommige van die onschuldige kokoswatertjes zitten stiekem bomvol toegevoegde suikers.

 

Agavesiroop

Een echte caloriebom, maar wel een uitstekend alternatief voor geraffineerde suikers en kunstmatige zoetstoffen. Zoet, dat dan weer wel, met een relatief lage glykemische index.

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste gezondheidsnieuws, zoals deze stiekeme dikmakers? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

 

Geef antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *