spieren die trillen na een hefitge workout

Spieren die trillen na een heftige workout?

Je eigen grenzen verkennen tijdens een workout waarbij je zo intenstief bezig kunt zijn dat je spieren beginnen te trillen. Veel  mensen zien dit simpelweg als een teken dat er nog wat te winnen valt wat de conditie betreft. De andere kant van de medaille is dat een heftige workout ook kan leiden tot flinke blessures als je je grens teveel overschreidt.

Het is interessant om te weten waarom spieren gaan trillen als je bijvoorbeeld met krachttraining of pilates bezig bent, wat mogelijke oorzaken kunnen zijn én hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Te weinig slaap

Als je je tijdens een cardio -of krachttraining sessie futloos voelt door een gebrek aan een goede nachtrust, zul je zeer waarschijnlijk trillingen ervaren tijdens je workout. Het lichaam herstelt het beste als het voldoende slaap krijgt na een grote inspanning. Verstoring in jouw slaapritme kan er toe leiden dat je spieren in een katabole-achtige toestand raken. Dat betekent dat je lijf in een toestand raakt waarin het te weinig voeding ter beschikking heeft voor de energiebehoefte en vervolgens is aangewezen op vet en…spiermassa. Iets dat je vooral wilt voorkomen. Dus als je te weinig slaap hebt sla de sportschool in dat geval een keer over en probeer bij te slapen.

Extreem

Je lichaam extreem op de proef stellen, zoals nu heel populair is met fitness rages als CrossFit, is een gewoonte die niet verstandig is als je langere tijd gezond wil blijven. Bouw voldoende rust momenten in om je lichaam wat tijd te geven zich te herstellen.

Te nieuw

Met nieuwe routines loop je het gevaar té enthousiast te zijn er te snel te veel te doen. Dat is heel vaak TE en we weten allemaal…overal waar TE voor staat is niet goed. Dus bouw het op, doe het rustig aan en ga niet sneller dan nodig.

Water

Ten slotte is het belangrijk voldoende vocht tot je te nemen tijdens het trainen. Uitdroging is makkelijk tijdens je workout omdat je vaak pas te laat in de gaten hebt dat je echt dorst hebt. Met té weinig vocht doe je je spieren geen plezier. Dus drink voldoende en luister naar de tekenen die jouw lichaam geeft.

 


 

Bron: Shape.com

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.