vrouw doet sit ups spierdefintie krijgen

Spierdefinitie krijgen als vrouw

Zoals in het voorgaande artikel al benoemd is, hebben veel vrouwen helaas nog steeds een verkeerd beeld van krachttraining. Ze denken dat ze er binnen mum van tijd als een bodybuilder uitzien. Maar ze vergeten daarbij het feit dat je als vrouw te weinig testosteron om ontzettend ‘bulky’ te worden. Wil je er graag een beetje atletisch uitzien en iets spiermassa opbouwen om een mooie definitie te krijgen? Dat is zeker mogelijk maar het vraagt om gerichte aanpak op gebied van training en voeding waarbij geduld een schone zaak is. Spiermassa opbouwen vraagt om inzet, kennis en discipline. Bovendien is het belangrijk dat je realistisch blijft. 

Om spiermassa op te bouwen moet je meer calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt  (een positieve energiebalans). Veel vrouwen vinden dit eng omdat een positieve energiebalans behalve de spiergroei, ook een lichte toename van vetmassa betekent. De kunst is om tijdens deze periode de toename van vetmassa zo beperkt mogelijk te houden.

Voor je begint met spiermassa opbouwen is het belangrijk dat je eerst je vetpercentage verlaagd. Vervolgens begin je met de positieve energiebalans en werk je naar je doel: spiergroei. Omdat je een toename van vetmassa niet voorkomst als je traint op spiergroei, werk je vervolgens dat laagje vet weer weg door een negatieve energie balans te creëren en tegelijkertijd zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen. Hoe vaak je deze cyclus herhaalt hangt af van je doel. Wil je meer spiermassa opbouwen? Dan moet je deze cyclus vaker herhalen. De meeste vrouwen willen gewoon licht gespierd worden, zodat ze met een strak lichaam op het strand goed voor de dag kunnen komen. Met de juiste voeding en training is dit zeker haalbaar. Je kunt alleen niet gespierder worden als je te weinig eet omdat je bang bent dik te worden.

Op zoek naar meer informatie over training en voeding? Neem een kijkje in het kenniscentrum van onze experts bij Fitgirl. Hier vind je heel veel nuttige en makkelijk toepasbare informatie.

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.