Snelle eiwitrijke lunch rijst met gebakken ei en avocado

By  |  0 Comments

Bruine rijst bevat meer vezels en rijke voedingsstoffen dan witte rijst en is dus perfect voor deze snelle eiwitrijke lunch.

Ingrediënten:

  • 4 sjalotten in dunne plakjes gesneden
  • 2 kopjes gekookte bruine rijst
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • Koosjer zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 grote eieren
  • 1 avocado
  • Hete saus (voor serveren)

Voorbereiding

Tijd 5-10 min:

Schelpen, rijst en azijn mengen in een kleine kom; breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Kraak eieren in een koekenpan; breng op smaak met zout en peper en kook tot de blanken ongeveer 1 minuut rond de randen liggen. Draai de eieren om en bak tot de gewenste gaarheid, ongeveer 30 seconden voor een vloeibaar eigeel. Verdeel rijst onder kommen; top met eieren, avocado en hete saus.

Enjoy!!

Bron: recept van Alison Roman [Instagram]

Geef antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *