Bruine rijst bevat meer vezels en rijke voedingsstoffen dan witte rijst en is dus perfect voor deze snelle eiwitrijke lunch.
Ingrediënten:
- 4 sjalotten in dunne plakjes gesneden
- 2 kopjes gekookte bruine rijst
- 1 theelepel rode wijnazijn
- Koosjer zout
- versgemalen peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 grote eieren
- 1 avocado
- Hete saus (voor serveren)
Voorbereiding
Tijd 5-10 min:
Schelpen, rijst en azijn mengen in een kleine kom; breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Kraak eieren in een koekenpan; breng op smaak met zout en peper en kook tot de blanken ongeveer 1 minuut rond de randen liggen. Draai de eieren om en bak tot de gewenste gaarheid, ongeveer 30 seconden voor een vloeibaar eigeel. Verdeel rijst onder kommen; top met eieren, avocado en hete saus.
Enjoy!!
Bron: recept van Alison Roman [Instagram]