Wat? Sexercise?

By  |  0 Comments

Workout tijdens seks?

Een workout doen tijdens een vrijpartij? Niet een beetje vergezocht? Wist je dat je door creatieve standjes en spieroefeningen je zelfs ook gewicht kan verliezen én tegelijk kan werken aan je spieropbouw. Dit blijkt uit onderzoek van seksuologe Yvonne Kristin Fulbright. Zij heeft heeft deze vorm van “sporten” bedacht en vond dé manier om de niet sportievelingen onder ons tóch te laten bewegen.

 

Kwaliteit van je orgasme verdubbelt

Door tijdens de seks je buikspieren aan te spannen zorgt het er ook voor dat de kwaliteit van je orgasme verdubbeld wordt. Span je bilspieren aan dat helpt om de druk op te voeren in je bekkenbodem. En probeer tijdens de seks ook steeds elke paar seconden je bilspieren aan te spannen, als je ze dan weer ontspant zal dit zorgen voor een nog heftiger orgasme. Ga bovenop zitten voor het beste resultaat.

 

Doe het minimaal 3 x per week

Om écht resultaat te zien adviseert Fulbright om 3 tot 5 keer per week seks te hebben. Want dan ga je écht verbranden. Als je dit een halfuur doet verbrand je 15 tot 350 calorieën. Maar hou het wel leuk, jij en je partner  moeten er natuurlijk wel plezier in hebben. Dus durf en bedenk samen creatieve dingen om saaiheid te voorkomen. Neem na de sexercise altijd een douche voor een lekkere cool down.

 

Verbrand tot 600 calorieën

Doe je een vluggertje dan verbrand je gemiddeld zo’n 200 calorieën. Wil je meer? Dan moet je je voorspel een stuk langer doen, het aantal calorieën namelijk kan dan wel oplopen tot 600. Weleens stilgestaan bij het feit dat bijvoorbeeld  bij (tong) zoenen  alle gezichtspieren kaak-, nek-, rug- en armspieren worden gebruikt? Ter afsluiting hieronder nog een leuk staatje van enkele sexercises en de bijbehorende hoeveelheid calorieën:

  • Zoenen: 26 kcal per minuut

  • Voorspel: 60-90 kcal per half uur

  • Standje 69: 150 kcal per half uur

  • Missionaris: 150 kcal per half uur

  • Doggy Style: 250 kcal per half uur

  • Staand: 400 kcal per half uur

  • Jij bovenop: 600 kcal per half uur

 

Ervaar het zelf of een sexercise iets voor jou is. Beetje vreemd maar misschien wel lekker!

 


 

Bron: Studenten.net

 

Geef antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *