Rode linzen Dahl vol met vezels, proteïnen en vitaminen

Rode linzen Dahl, simpel en overheerlijk gerecht

Het recept van rode linzen Dahl is heel makkelijk te maken en is zeer smakelijk. Eet regelmatig linzen en het zal je helpen om die overtollige kilo’s kwijt te raken

Boordevol vezels, proteïne, vitaminen en mineralen

Rode linzen Dahl is rijk aan eiwitten en zit vol met vezels, vitaminen en mineralen. Voor de vegetariërs onder ons zijn linzen een geweldig alternatief voor vlees want het eiwitgehalte van linzen is vergelijkbaar met dat van vlees.

Ingrediënten

200 gram rode linzen, gewassen
1 liter water
3 schijfjes verse gember
1 tl kurkuma
4 el kokosolie
1 rode ui, fijngehakt
1 el komijnzaad
1 el korianderzaad
1 tl cayennepeper

Tot slot, naar smaak zeezout en vers gemalen zwarte peper toe voegen

Bereidingswijze

Zet de rode linzen met het water in een ruime pan op het vuur. Let op, géén zout toevoegen aan het water want anders worden de linzen tot een soep, en dat is wat je voor dit gerecht niet wilt! Breng het geheel vervolgens aan de kook en draai dan het vuur laag. Voeg de kurkuma en verse gember toe en laat zachtjes koken totdat de linzen gaar zijn. Hou hiervoor ongeveer 20 a 25 minuten aan. Gooi een scheut kokosolie in de koekenpan en verhit deze. Voeg de ui, komijnzaad, korianderzaad en de cayennepeper toe en bak totdat de ui mooi bruin is geworden. Zet dit apart.

Zodra de linzen klaar zijn giet je deze af. Zorg dat zoveel mogelijk van het vocht eruit is en doe de linzen nu terug in de pan of in een schaal. Meng het ui mengsel nu door de rode linzen en breng op smaak met zout en peper.

En voila, zo simpel maak je een heerlijke rode linzen Dahl!

Geniet ervan! :-)

 


 

 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.