Midlife crisis: Man vs Vrouw

Midlife crisis: Man vs Vrouw

Midlife crisis

Tja en op een gegeven moment is het zover; je denkt is dit het nou? Ik ben (nog niet eens) op de helft van mijn leven en er moet iets veranderen! Tegenwoordig vertonen mannen en vrouwen ook steeds eerder in hun leven gedragingen die wijzen op het bekende fenomeen ‘midlife crisis’. Deze emotionele periode van onbehagen en innerlijke onrust, waarbij je terugkijkt op je leven tot nu toe ‘overkomt’ zo’n 20% van alle mannen en vrouwen.

 

Mannen vs Vrouwen

Mannen en vrouwen verschillen nogal in de reden waarom ze in een crisis belanden. Vrouwen relateren hun crisis vaak aan het gezin of aan familie. Terwijl mannen vaak een werkgerelateerde reden geven voor het belanden in een crisis. Mannen hebben ook meer de neiging zich te richten op gemiste kansen zoals een promotie die aan hun neus voorbij ging of ze hadden eigenlijk liever ander en interessanter werk gedaan. Of nog herkenbaarder, ze voelen de drang om een nieuwe – vaak jongere – partner aan de haak te slaan. Vrouwen richten zich meer op de relaties met de mensen om zich heen en zoeken vaker naar meer verdieping in hun leven. De partner wordt dan stevig onder de loep genomen, of de relatie met de kinderen of eigen ouders.

 

Genetisch bepaald?

Maar hoe zit het nu? Kan een midlife crisis ons gewoon overkomen omdat het vastligt in onze genen? Er zijn namelijk aanwijzingen uit onderzoek bij apen dat zij ook een soort midlife crisis kunnen ervaren. Dat wijst er mogelijk op dat – als je er vatbaar voor bent – je er misschien niet zoveel aan kunt doen wanneer je in een crisis terecht komt, omdat het genetisch bepaald is.

 

Over de hele wereld

Dacht men vroeger dat de midlife crisis vooral in het Westen voorkwam door de druk van heersende schoonheidsidealen, tegenwoordig weet men dat een onstabiele en verwarrende periode tussen grofweg het 40e en 50e levensjaar over heel de wereld voorkomt. Hetgeen toch wel weer op genetische aanleg zou kunnen wijzen.

 


 

Bron: Power Praat

 

Avatar foto

Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.

Related Posts

Eten & daten voor singles

Eten & daten voor singles

7 slechte relatietips

7 slechte relatietips

Zo ben je aantrekkelijk voor mannen

Zo ben je aantrekkelijk voor mannen

Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet?

Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet?

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven Real Healthy Newsletter

Over Real Healthy

Hoe lekker is het om weer energie te hebben, goed in je lijf te zitten en je mentaal in balans voelen! Dat lukt jou ook in 3 heel simpele stappen: Denken, Bewegen én Eten. Want met een goede mentale gezondheid, beweging en gezonde voeding kan iedereen vandaag nog overstappen op een gezonde levensstijl.

Bij Real Healthy zijn wij daarom dagelijks opzoek naar steeds weer nieuwe informatieve artikelen, videos en andere hulpmiddelen om ook jouw leven te veranderen in een écht gezond leven.

Inschrijven Real Healthy Newsletter