Lekker, gezond, laag vetgehalte en heel veel smaak!

By  |  0 Comments

Zwarte garnalen, asperges en avocado-salade met citroenspinazie

Yoghurtdressing is super gemakkelijk te maken, heeft een laag vetgehalte en weinig koolhydraten en is vol van smaak!

Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • Zwarte garnalen: 500 g rauwe geschilde grote garnalen, staarten verwijderd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel gemalen basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel verse gebarsten zwarte peper
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels zoete paprika (of rokerig voor een andere smaakoptie)
  • 2 trossen asperges, gehalveerd
  • 1 theelepel olijfolie

Salade: 4 kopjes Cos slablaadjes (of naar keuze sla), gewassen en klaar voor gebruik

  • 1 Avocado, in blokjes
  • ¼ rode ui, gesneden
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes

Dressing:

  • ⅓ kopje Griekse yoghurt
  • 1 theelepel citroenpeper
  • 1 theelepel citroensap (optioneel voor extra smaak)
  • 2 eetlepels water (of olijfolie)
  • Zout naar smaak

Bereiding

Meng garnalen (garnalen in een ondiepe schaal) ) met alle ingrediënten van de kruid en wrijf de garnalen in tot ze gelijkmatig zijn bedekt. Verhit een grote pan / koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Bak de garnalen en de asperges af terwijl je ze af en toe draait totdat de garnalen en asperges van kleur zijn veranderd en net gaar zijn (ongeveer 5 minuten).

Meng de slablaadjes, avocado, ui en basilicum in een slakom. Voeg de garnalen en avocado toe. Sprenkel met de dressing over de salade.

Voor de dressing: doe de yoghurt in een kom met de citroenpeper, citroensap, water en zout. Goed mengen voor beste smaakbeleving :-)

Enjoy!!

Geef antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *