Hoe gezond is broccoli?

Hoe gezond is broccoli en helpt het écht tegen kanker?

 

Broccoli is misschien wel één van de gezondste groene groenten die je kan eten. Maar hoe gezond is broccoli eigenlijk en wat zit er precies in? Een korte uitleg over waarom je meer broccoli moet eten als je gezond wil worden én vooral ook als je gezond wil blijven!

 

Wat zit er allemaal in?

Broccoli is rijk aan anti-oxidanten. Dit maakt deze groene groentesoort een heel belangrijke groente tegen bepaalde soorten kanker, zoals longkanker. Maar verder zit broccoli boordevol vitamine A, vitamine B, vitamine C, vitamine E, is het een goede bron van calcium, ijzer en zink én caroteen.

 

Wat doet het?

Hoe gezond is broccoli dus? Het is heel goed voor je spijsvertering, wat uiteraard belangrijk is als je wilt afvallen. Door de hoge concentratie anti-oxidanten helpt broccoli bij het herstel van cellen in je lichaam. Verder is broccoli goed voor mensen met een hoge bloeddruk én kan het helpen bepaalde soorten kanker tegen te gaan, zoals longkanker, prostaatkanker en waarschijnlijk zelfs huidkanker.

 

Broccoli en sperziebonen juice recept

Een goede manier om de vele voordelen van broccoli tot je te nemen is door het te gebruiken in een juice. Wij hebben een heerlijk, makkelijk en gezond recept voor je.

 

Ingrediënten

  • ½ broccoli
  • 100 gram sperziebonen
  • ½ citroen, geschild
  • 2 el water
  • ijsklontjes (optioneel)

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve het water en de ijsklontjes, in een juicer en vang het sap op. Meng dat met het water en de ijsklontjes en geniet!

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.