Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet?

By  |  0 Comments

Het lijkt altijd of jij de enige bent die zich rot voelt na een breuk, maar niets is minder waar. Hij voelt zich net zo slecht. Sterker nog. Recent onderzoek wijst uit dat mannen vrijwel hetzelfde rouwen als vrouwen. Dus ook zij eten hun verdriet weg met chocoladetaart!

 

Mannen zijn net vrouwen

Uit onderzoek naar liefdesverdriet van de Britse datingsite Elite Singles kwam een verrassende uitkomst. Meer mannen dan vrouwen blijken verdriet te hebben na het beëindigen van een relatie. In percentages ging het om 25% meer mannen dan vrouwen. Bijzonder is dat het niet altijd om lange relaties hoeft te gaan. Van een kortstondige romance kan hij net zoveel verdriet hebben als van een lange relatie.

Het mannelijk deel der natie blijkt helemaal niet zo heel anders om te gaan met zijn verdriet dan de gemiddelde vrouw. Het grootste verschil dat naar voren kwam in dit onderzoek, ging over tranen. Tegenover 54% van de vrouwen huilde slechts 34% van de mannen. Verder lijken de heren vrijwel hetzelfde met hun verdriet om te gaan als vrouwen. Zo bleken de meeste mannen hun vrienden uit te nodigen  (61% van de mannen t.o.v. 76% van de vrouwen), andere stortten zich op hun werk werk (41% van de mannen, t.o.v. 44% van de vrouwen), 24% van de mannen gaf aan dat hij zichzelf een beetje extra verwende (XBox, nieuwe auto?) en 15% gaf aan het verdriet weg te eten. Slechts 14% probeert zijn verdriet met one-night stands te vergeten en een nog kleiner aantal mannen heeft geprobeerd via wraak zijn ex te vergeten.

Dus vraag je je af: hoe gaan mannen om met liefdesverdriet? en lijkt alsof je ex alweer door is gegaan met zijn leven, terwijl jij nog met een doos tissues en bonbons op de bank zit, kun je er van uitgaan dat hij er ook nog overheen moet komen, net als jij, door zijn verdriet te delen met vrienden, zich te begraven in zijn werk of door een vette punt pizza te eten!

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste liefdes nieuws? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

 

Geef antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *