Appelazijn Heilzame krachtpatser

Appelazijn staat vooral bekend om de heilzame werking op onze spijsvertering. Maar dit vloeibare goud heeft nog veel meer voordelen voor je gezondheid. Als je iedere dag 2x een theelepel biologische appelazijn zou innemen, kun je verschillende aandoeningen oplossen of voor een groot deel verminderen. Het zou toch mooi zijn als dit ook voor jouw gezondheid iets zou kunnen betekenen?

 

Appelazijn, de heilzame krachtpatser

Zo is bewezen dat appelazijn een gunstig effect heeft op diverse allergieën zoals hooikoorts, voedsel en dierenallergieën. Maar ook op overgevoeligheid van huisstofmijt. Ook zou het goed zijn voor je huid. Dankzij de hoge zuurtegraad, ook wel alkalisch waarde genoemd, kan appelazijn gebruikt worden als een natuurlijke balansversterker van je PH-balans. Kortom: appelazijn bevat veel gezondheidsvoordelen.

 

Magisch ingrediënt

Het magische ingrediënt in appelazijn, blijkt bij het gisten van verse appels vrij te komen. Het sap produceert dan een vlokkerige wolkjesformatie, die zich op de bodem afzet van het eindproduct. Het ziet er vreemd uit. Maar juist hier zijn alle uiterst gezonde enzymen hun werk aan het doen. In deze omgeving vormt zich het azijnzuur, dat samen met de toch al aanwezige stoffen die in appels voorkomen, vezelrijk pectine, de vitamines A, B1, B2, B6, foliumzuur, koolwaterstoffen, niacine (B3) en mineralen zoals calcium, magnesium en zink, ervoor zorgen dat dit een van de krachtigste versterkende drankjes is voor het immuunsysteem.

 

Maar…

Er is een grote maar aan deze heilzame krachtpatser voor het lichaam. Echt lekker is het niet. Op de redactie van Real Healhty hebben wij een simpel recept gevonden waardoor je wel gaat verlangen naar je dagelijkse shotje appelazijn, zonder dat je bloedsuikerspiegel omhoog schiet. Dit recept bevat extra alkaline met dank aan het limoensap.

 

Ingrediënten

Voor 2 glazen

  • Een klein glas biologische appelsap
  • Eem groot glas gefilterd water
  • 3 eetlepels biologische appelazijn
  • sap van een halve limoen

 

Meng dit met elkaar in een klein flesje van een halve liter en zet het weg in de koelkast.

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste workout nieuws? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

bron: MindBodyGreen

 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.