4 eigenschappen van mensen in een goede relatie (2)

By  |  0 Comments

Wat doen mensen die in een liefhebbende relatie zitten om hun relatie goed te houden?

 

1. Ze offeren zichzelf niet op maar “geven” vrijwillig

Het is een essentieel verschil tussen geven in de zin van “opofferen” (eigenlijk ten koste van jezelf) en geven in de zin van “belangeloos” iets doen voor de ander, omdat je hem of haar dat gewoon gunt. Als partners in staat zijn om te “geven” zonder er iets voor terug te verwachten dan vormt dat een zeer sterk fundament voor je relatie.

 

2. Ze houden niet lang vast aan een wrok of boosheid

Vasthouden aan boosheid of een wrok is een zeer destructieve emotie voor je relatie. Je wilt de ander eigenlijk straffen door de ander zich schuldig of beschaamd te laten voelen voor iets dat je dwars zit. Zit je in een relatie met iemand die continu in een beschuldigende of verwijtende emotie zit, dan zal het nooit leiden tot een vruchtbare en betekenisvolle relatie.

 

3. Ze gaan niet continu in competitie met hun partner

In een goede relatie zien partners elkaars kwaliteiten en hebben niet de neiging om elkaar continu te overklassen. Als er iets is dat je relatie ondermijnt is het wel de constante vraag wie er beter is of meer doet.

 

4. Ze maken elkaar aan het lachen

Humor is een hele sterke bindende factor. Als je je partner spontaan kunt laten lachen dan zorgt dat voor meer binding en last but least, humor wordt zelfs vaak als heel sexy ervaren!

 

Geef antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *