gezondheidsvoordelen kokosolie

De gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn enorm!

 

Kokosolie heeft enorme gezondheidsvoordelen die tot nu toe niet bekend waren. Toch wordt steeds meer en meer bekend over de enorme gezondheidsvoordelen van kokosolie. En daarom hebben wij de 5 belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

1. Buikvet verbrander

Het gevaarlijkste vet zit rondom de buik. En dit is ook het moeilijkste vet om kwijt te raken. Uit een Amerikaans onderzoek uit 2009, onder 40 vrouwen met overgewicht rond de buik, bleek dat deze vrouwen een aanzienlijke vermindering van dit buikvet realiseerden door het vervangen van 30 ml vet per dag met kokosolie. Deze vermindering van het buikvet kwam in slechts 12 weken tot stand. In een Amerikaanse studie onder 20 mannen met overgewicht werd al een vermindering van bijna 3 cm gerealiseerd in 4 weken, door het vervangen van 30 ml vet met kokosolie. Dit lijkt niet veel, maar dat is het wel als je je realiseert dat dit resultaat werd behaald zonder extra beweging!

 

2. Cholesterol verlagend

Er is tot nu toe altijd gedacht dat het vet uit kokosolie juist heel slecht was voor je cholesterolgehalte. Maar uit hetzelfde Amerikaanse onderzoek onder 40 vrouwen bleek dat de vrouwen die kokosolie gingen gebruiken een aanzienlijke vermindering van het slechte LDL-cholesterol in hun lichaam behaalden. Terwijl het goede HDL-cholesterol juist steeg. Dit zou in theorie moeten leiden tot een aanzienlijke vermindering van het risico op hart- en vaatziekten.

 

3. Minder honger

Uit onderzoek onder mannen in Amerika is gebleken dat het eten van middellange tot lange vetketens er voor kan zorgen dat ze gemiddeld tot wel 256 calorieën minder aten per dag. Dit kwam omdat het hongergevoel minder werd. Kokosolie valt onder de middellange vetketens.

 

4. Vetverbranding

De middellange vetketens in kokosolie kunnen er ook voor zorgen dat het energieverbruik in je lichaam omhoog gaat. Volgens een studie in Amerika lag het energieverbruik van mensen die 15 tot 30 ml kokosolie per dag gebruikten zo’n 5% hoger in 24 uur, wat ongeveer hetzelfde is als de verbranding van 120 calorieën.

 

5. Gezonde haren en huid

De gezondheidsvoordelen van kokosolie beperken zich niet alleen tot het eten ervan, maar ook tot het smeren! Door heel veel mensen wordt het dagelijks al als cosmetica gebruikt voor huid en haar. Kokosolie is goed tegen een droge huid. Maar kokosolie is ook een goede beschermer tegen de zon. Het blokkeert tot wel 20% van de ultraviolette straling van de zon. En volgens oud Ayurvedisch gebruik is kokosolie ook goed bij het reinigen van je mond en tanden. Oil pulling wordt dit genoemd en helpt bacteriën en slechte adem tegengaan.

 

Opzoek naar goede kwaliteit kokosolie producten?

[ad#Kokosolie bij Bol.com]

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.