gezond-snoepen

Gezond snoepen levert je heel veel op

Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen; wil je van het snoepen van zoete etenswaren afkomen, snoep dan 2 of 3 keer per dag “gezond”. Want als je regelmatig tussen de hoofdmaaltijden door gezond ‘snackt’ krijg je vanzelf minder behoefte aan zoet, waardoor je sneller afvalt en veel minder behoefte zult hebben om weer zoete “rommel” te eten.

 

Waarom is gezond snoepen ookal weer zo gezond?

Door gezond te snoepen blijft je spijsvertering + stofwisseling gedurende de hele dag op pijl:

  • ..en blijft je bloedsuikerspiegel constant
  • ..hierdoor hoeft je lichaam géén extra insuline aan te maken om de bloedsuikerpiek weer omlaag te brengen
  • ..waardoor je bloedsuikerspiegel niet in een dal terechtkomt na de insulinepiek
  • ..waardoor je weer minder snel honger aanvallen & vreetbuien krijgt
  • ..en door het vermijden van insulinepieken in je bloed slaat je lijf ook weer minder makkelijk vet op in je vetcellen en zul je makkelijker lichaamsvetreserves als energiebron kunnen aanspreken bij jouw workout.

 

Zoet vermijden helpt je echt!

Heel veel mensen vinden het moeilijk om van zoetigheden af te blijven. Het loont echt om bewust ervoor te kiezen suiker grotendeels te vermijden, omdat wij in ons westerse voedingspatroon al veel meer binnenkrijgen dan wij denken door alle toegevoegde suikers in ons voedsel. Af en toe eens zondigen? Moet kunnen, want het moet natuurlijk geen obsessie worden. Eet en snack gezond en geniet er vooral ook van.

 

Meer gezonde snacks op deze leuke sites:

www.mindyourfeed.nl

www.chickslovefood.com

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.