Gemotiveerd blijven om te sporten

Bewezen methodes om weer helemaal gemotiveerd te zijn voor je workouts (3/3)

Houdt niet krampachtig vast aan je workout plan.

Aan het begin van dit jaar dacht je misschien dat je het perfecte plan had bedacht emn was je zeer gemotiveerd. Maar intussen is er veel tijd versterken. Onze levens en omstandigheden veranderen continue en daarom is het belangrijk om af en toe stil te staan en te kijken of wat je eerder had bedacht nog steeds past bij jouw omstandigheden. Het plan om 06.00 uur op te staan en eerst een half uurtje te gaan hardlopen voordat je naar je werk gaat leek super te lukken totdat je had besloten om extra uren te gaan werken. Gevolg; meer uren op je werk én later naar bed. Wat je wilt bereiken is gemotiveerd blijven sporten.

Wees niet bang om om je eerste voornemen opnieuw onder de loep te nemen en dat ook aan te passen aan je nieuwe omstandigheden. Wat een goed plan leek in het begin bleek in de praktijk minder goed uit te vallen. Maar ja dat wist je pas écht toen je het zelf ondervond :-)

Aanpassen is niet hetzelfde als falen

Dus; no worries pas je plan aan en kijk wat haalbaar voor jou is en vooral; zie het niet als falen. Het zal je rust geven en nieuwe energie om de je aangepaste schema wel tot een succes te maken. Dit geeft je ook meer inzicht in je doelstellingen voor tegen het einde van het jaar.

Neem je fitness schema onder de loep

Dus pak dat stuk papier of je mobiel en schrijf je wekelijkse fitnessplan op. Kijk naar de lessen die je volgt; zit er iets bij waarvan je denkt dat het niet meer zo uitdagend is..of misschien wil je wel ‘s avonds sproten i.p.v. de vroege ochtend. Probeer het gewoon. Er is namelijk niets mis mee om je plannen af en toe onder de loep te nemen en aan te passen aan jouw veranderende behoeften.

Succes!   

Bron: Mindbodygreen

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.