Buikspieroefeningen

Bewezen methodes om weer helemaal gemotiveerd te zijn voor je workouts (2/3)

Zet je volgende doel alvast ´klaar´.

Een hele goeie manier om succes te verzekeren is alvast je volgende doel “klaar” te hebben staan. Als jij bijvoorbeeld in de zomer besluit dat je een vervolgcursus yoga wilt doen dan zul je extra je best doen om je huidige yogacursus af te maken.

Verleg je grenzen

Het besluit om je komende doel alvast te benoemen helpt je om je huidige doelen te behalen. Hierdoor blijf je gemotiveerd ook al heb je het af en toe moeilijk om het vol te houden. De geachte aan je volgende doelstelling helpt je er doorheen te komen en van je huidige lessen een succes te maken. Hoe verder je komt des te meer gemotiveerd je bent om je grenzen te verleggen en te bereiken wat je zo graag wilt bereiken.

Wensen in elkaars verlengde

Doelstellingen die in elkaars verlengde liggen helpen je om gezond leven meer in je leven te integreren in plaats dat het slechts bevliegingen zijn die je naar verloop van tijd toch weer weer los laat. Als je bewust kiest voor doelstellingen die in elkaars verlengde liggen dan weet je dat je tot einde van het jaar gefocussed bent. Kijk ook hoe je het beste je huidige fitnessgoals in je leven kunt inpassen.  Dit geeft je een goed beeld hoe je huidige situatie je helpt bij het behalen van je wensen en doelstellingen

Schrijf het op

Pak een stuk papier of je telefoon en schrijf een paar mogelijke toekomstige voornemens op die je wilt behalen. Het doel is om je te helpen je huidige gemotiveerd te blijven voor je huidige doelstelling. Daarom is het zo belangrijk dat de voornemens in elkaars verlengde liggen. Het moet logisch en en natuurlijk ook haalbaar zijn. Dit verhoogt de kans op succes enorm.

Succes & go for it :-)

Bron: Mindbodygreen

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.