fit worden zonder sportschool

5 tips voor fit worden zonder sportschool

 

Heb jij een hekel aan de sportschool en heb je weinig motivatie om veel aan je conditie te doen, omdat je denkt dat je niet fit genoeg bent? Dan hebben wij 5 heel makkelijke tips waarmee je snel fitter wordt zonder naar de sportschool te moeten. En het mooie is, fit worden zonder sportschool kost je echt geen moeite. Plus niets moet en alles mag! Zonder dat er andere mensen zijn, zoals in de sportschool die je het gevoel geven dat ze naar je kijken. 

 

Tip 1: luie pushups

Je hebt al een tijdje niets meer gedaan en het gevoel dat je niets meer kunt. Een van onze problemen is dat wij altijd té streng en perfectionistisch zijn als het om onze workouts gaat. We willen veel en we willen het snel. Met als gevolg…we doen helemaal niets! Dus bij onze eerste tip hoort ook direct het advies: gewoon doen. Het maakt niets uit hoe het eruit ziet, of je het helemaal perfect doet en of je direct 20, 30 of zelfs 40 pushups kunt doen. Who cares! Iets doen is meer dan niets doen. En je bouwt het gewoon langzaam op. Weet je nog wel? Er kijkt niemand met je mee! Want je doet je oefeningen gewoon thuis en niet op de sportschool. 

Dus vandaar de luie pushup. Je moet ergens beginnen en dat kan net zo goed met een pushup op je knieën. Als 10 reguliere pushups nog te veel gevraagd zijn, dan doe je ze gewoon iets makkelijker. Zo overbelast je je lichaam niet én bouw je de kracht in je armen, borst en schouders op totdat je het wel kan.

 

Tip 2: kleine beetjes helpen

Voortbordurend op de eerste tip benadrukken we nog een keer: probeer niet perfectionistisch te zijn en neem kleine stappen. Het mooie is van kleine stappen nemen dat je sneller vooruitgang boekt. En we weten allemaal: vooruitgang voelt goed! Lukt 10 pushups of situps niet vandaag? Dan niet, misschien morgen wel. 

 

Tip 3: Vergeet je looks

Wij weten het! Dit is een open deur en toch blijft het van belang. Het maakt niets uit hoe je eruit ziet. Iedereen is anders. De een is gezegend met een super strak lichaam waarbij de sixpack je bijna pijn doet aan de ogen. De ander kan op z’n kop staan en alles doen, maar zal nooit een sixpack krijgen. En geloof ons…wij weten hoe dat laatste is! Maar dat maakt helemaal niets uit. Leer jezelf dat het niet gaat om hoe je eruit ziet, maar hoe je je voelt. Want voel je je goed, dan vertaalt zich dat gegarandeerd naar hoe je er uitziet in de ogen van anderen. 

 

Tip 4: Begin met weinig en doe meer

De fout die we vaak maken is dat we denken dat we direct heel veel moeten doen. Maar waarom begin je niet gewoon met wat basis oefeningen, zoals een simpele pushup en situp? Je zult heel snel merken dat je meer wilt, maar vooral ook meer kan. En zodra je dat gevoel krijgt doe je stap voor stap wat extra oefeningen erbij. Heel simpel.

 

Tip 5: Eet meer groente

Ja ja, ook hier weer een open deur, maar toch een heel belangrijke. Voeding is namelijk een essentieel onderdeel van je beter voelen. Bij het snel resultaat willen behalen hoort ook vaak het terugvallen op allerlei middeltjes die snel resultaat beloven. Proteïne shakes, vetverbrandings pillen, noem het maar op. Toch blijft het eten van gezonde voeding en vooral groente een absolute must voor iedereen die iets wil veranderen in hun leven en die fitter willen worden. Met name groene groenten zijn daarbij écht heel belangrijk. 

 

Fit worden zonder sportschool is dus absoluut mogelijk. Maar hou altijd twee dingen in gedachte: je doet het niet voor een ander, maar voor jezelf én het maakt niets uit hoe je het doet, als je het maar doet! 

 


 

Bron: MindBodyGreen

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.