In super shape komen? probeer crossfit

Crossfit is gevarieerd en zéér effectief

Als je écht helemaal fit en en bruisend van energie wil zijn is crossfit misschien wel iets voor jou. Het is een manier van bewegen met een eigen filosofie. Het gaat namelijk uit van een reeks oefeningen voor je totale fitheid. Breed, algemeen en heel gevarieerd en vooral niet gericht op één specifieke manier van trainen.

 

Ultieme combinatie van cardio, kracht en mentale training

Crossfit gelooft niet  in het trainen op specifieke onderdelen en houdt niet van routinematige oefeningen met het gevaar dat je al snel verveeld raakt tijdens je workouts. De oefeningen zijn dan ook juist heel gevarieerd, elke dag anders én altijd intensief. Dit bevordert niet alleen je conditie maar ook je mentale weerbaarheid. Kortom als je er écht voor wil gaan dan is dit een heel mooie en effectieve manier om je lijf én geest te trainen.

 

Geen apparaten

Crossfit werkt niet met apparaten maar juist met functionele bewegingen die alle delen van je lijf gebruiken. Denk aan: tillen, gooien, springen en rennen. De ultieme combinatie van cardio en kracht.

Kortom, check de video hierboven waarin de basics nog even op een rijtje zijn gezet.

 


 

Bron: crossfit fsf

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.