chips van boerenkool

Vergeet normale chips. Kale chips, ofwel chips van boerenkool is de nieuwe trend. In Amerika al een tijdje hot en happening, maar in Nederland nog steeds een achtergebleven kindje.

 

Chips van boerenkool

Gedeeltelijk terecht want laten we eerlijk zijn: hoe aantrekkelijk klinken chips van boerenkool nou eigenlijk als je trek hebt in een lekkere snack? Niet! Maar de andere kant verhaal is dat deze groente ontzettend gezond voor je is. Boerenkool wordt niet voor niets gezien als superfood. Deze groente bevat namelijk weinig calorieën, is hoog in vezels en bevat bijna geen vet. Daarnaast zit boerenkool bomvol ijzer, vitamine A, C en K, calcium én omega-3 vetten. Al deze vitamines en mineralen dragen bij aan een mooie huid en een gezond lijf.

Naast die lekkere stamppot, die wij bij Urban Superchefs graag maken, kun je er dus ook gezonde chips van maken. Klinkt misschien wat vreemd als je bij boerenkool direct aan een vette rookworst denkt. Maar voor wie dat beeld los kan laten is het zeker de moeite van het proberen waard. Het is in ieder geval niet moeilijk om te maken.

 

Ingrediënten

  • 300 gram verse boerenkool
  • olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

 

In plaats van zout kun je ook andere kruiden als cayennepeper, chilipeper of knoflook gebruiken.

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180° C.

Was en droog de boerenkool, verwijder de steeltjes en harde nerven en snijd de bladeren in grote stukken, of koop een zak gesneden boerenkool. Sprenkel de olijfolie over de boerenkool en strooi het zout en peper erover (of de andere kruiden die je hebt gekozen). Leg de bladeren in een platte laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten in de oven, tot de kool knapperig is. De kool mag niet verkleuren, want dat komt de smaak niet ten goede. Leg de chips op het bakpapier op een rooster om af te koelen.

 

Eet smakelijk!

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van de lekkerste recepten, zoals deze super gezonde chips van boerenkool? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.