Biefstuk en Broccoli, snel, simpel en gezond!

By  |  0 Comments

Snelle roerbak maaltijd (video): Biefstuk en Broccoli

Sappige biefstuk en knapperige broccoliroosjes bedekt met een eenvoudige Chinees-geïnspireerde roerbak saus. Geniet van deze snelle roerbak maaltijd ideaal voor na het sporten! 

Voorbereiding: 20 minuten

Porties: 4 porties Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten:

  • 1 flinke steak 4 a 500 in dikke hapklare stukjes gesneden
  • 4 Eetlepels Rijstwijn, droge sherry of droge witte wijn (verdeeld)
  • 5 Eetlepels Gereduceerde natrium sojasaus (verdeeld)
  • 3 eetlepels olie (verdeeld)
  • 4 kopjes broccoliroosjes (ongeveer 500 gr )
  • ¾ kop runderbouillon of water (gescheiden)
  • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2-3 eetlepels maïszetmeel
  • 1 theelepel sesamolie of geroosterde sesamolie
  • 1-2 eetlepels bruine suiker (naar smaak)
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad (optioneel garnituur)

Bereiding:

leg de gesneden biefstuk in een grote kom en voeg 1 eetlepel rijstwijn en 1 eetlepel soja saus toe. Roer het goed door elkaar en laat de steak minstens 10 minuten marineren. Voeg in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur 1 eetlepel olie toe. Doe de gesneden broccoliroosjes erbij en meng het goed. Bak het geheel, af en toe roerend, ongeveer 1 minuut.

Voeg ¼ kopje runderbouillon of water toe, bedek de pan met een deksel (of met folie als je pan geen deksel heeft), en verlaag het vuur tot medium. Stoom de broccoli in ongeveer 2 minuten tot ze zacht maar knapperig zijn. Haal de broccoli uit de pan en hou ze even apart. Veeg overtollig water van de koekenpan of wok. Zet de pan terug op middelhoog vuur en voeg nog een eetlepel olie toe. Zodra de olie warm is, kook de biefstuk in porties, totdat het is gebakken en de gewenste gaarheid heeft bereikt. Verwijder de gebakken stukjes biefstuk en leg deze apart.

Klop in een middelgrote kom de maizena en de resterende 4 eetlepels sojasaus tot ze zijn opgelost. Voeg de resterende 3 eetlepels rijstwijn, ½ kopje runderbouillon / water, de bruine suiker en de sesamolie toe en roer het goed om. Verlaag het vuur tot medium en voeg de resterende eetlepel olie toe. Voeg de gember en knoflook toe en kook tot het ongeveer 1 minuut. Roer het sojasausmengsel nog even snel goed door om ervoor te zorgen dat alles wordt gemengd en voeg het toe aan de pan. Voeg vervolgens het rundvlees en de broccoli toe aan de pan en bak, af en toe roerend, gedurende 2-3 minuten, of tot de saus is ingedikt en alles is goed is verwarmd.

Serveer met witte- of zilvervlies rijst.

Eet smakelijk!!

Bron: Instagram/ Tip Hero

Geef antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *