Bewegen helpt écht

Bewegen helpt echt om van veel klachten af te komen!

Bewegen wij dagelijks of wekelijks wel voldoende? Naast voeding en positief met je denken bezig zijn, is het heel erg belangrijk om voldoende te bewegen om je lichaam gezond en fit te houden. En eerlijk is eerlijk, dat gebeurd niet meer zo veel met onze moderne manier van leven. We zijn van alle gemakken voorzien en hoeven, als we dat willen, bijna niets meer zelf te doen om onze doelen te bereiken.

Maak tijd voor jouw workout

We hebben auto’s, computers, liften, noem het maar op. En toch is het verschrikkelijk belangrijk dat we de moeite nemen tijd vrij te maken om af en toe extra te bewegen. Ons lichaam bestaat voor de helft uit spierweefsel en dat moet continue gestimuleerd worden én verzorgd! Spierweefsel dat langere tijd niet gebruikt wordt, wordt zwak en neemt af in omvang. Terwijl een spier die beweegt sterker wordt en groeit.

Geen of te weinig beweging is een van de belangrijkste redenen bij het ontstaan van bijvoorbeeld aderverkalking. Het is niet voor niets dat ook bij de medische wetenschap conditietraining steeds belangrijker wordt als onderdeel van de (na) behandeling van patiënten. Ook bij bepaalde rugklachten is conditietraining steeds belangrijker geworden. Zo is al langer bekend dat pijn in de onderrug in de meeste gevallen door een verkeerde houding wordt veroorzaakt. Denk hierbij ook aan spierzwakte en vermoeidheid van de spieren.

Ten slotte spelen stress en nervositeit ook een belangrijke rol bij een slechte gezondheid. Beweging helpt in deze direct bij het wegnemen van emotionele spanningen en blokkades. Al met al denken wij voldoende redenen om beweging een vast onderdeel te maken van ons dagelijks leven. En ter inspiratie hebben we een video opgezocht met een Beach Workout waar je u tegen zegt. Zo leuk kan bewegen zijn. Maar uiteraard is dit ter inspiratie, want niet iedereen heeft een strand tot zijn of haar beschikking. Op het Youtube kanaal van Brad Scott Fitness, waar deze video vandaan komt staan nog meer inspirerende videos. Doe er je voordeel mee!

 


 

Bron: Healthylives.nl

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.