zo wordt je weer vrienden met de weegschaal

Hoe voel jij je ten opzichte van de weegschaal in je badkamer. Veel mensen hebben er een pesthekel aan. Zelfs zij die mildere gevoelens koesteren ten opzichte van de weegschaal zijn er niet dol op. Hoe komt dat eigenlijk, dat een gewoon badkamerproduct publieksvijand nummer een is geworden? Waarschijnlijk had je nog niet zo’n slechte relatie met de weegschaal toen je hem net in huis had gehaald. Destijds was het een handig instrument om te kijken wat je gewicht was, en indien nodig, je dieet en sportregime aan te passen. Meten is tenslotte weten. Maar na jaren van druk van jezelf en de buitenwereld is je missie om gewoon gezond te zijn, wellicht veranderd en zijn de getallen die de weegschaal aangeeft nog het enige wat er toe doet.

Veel mensen gebruiken de weegschaal allang niet meer om zichzelf te wegen. In plaats daarvan gaan ze hun eigenwaarde meten aan het getal dat op de weegschaal wordt aangegeven en dat is precies waar het mis gaat. We denken dat we een hekel aan de weegschaal hebben maar in werkelijkheid vinden we de macht die de weegschaal over ons leven heeft niet zo leuk.

Daarom is het de hoogste tijd om de slechte relatie met je weegschaal te herstellen en gewoon weer vrienden te worden. En dat doe je zo;

Wordt niet boos (of blij)

De weegschaal doet niets anders dan je de werkelijkheid vertellen. Het wil je niet teleurstellen, of verblijden. Door naar de weegschaal te schreeuwen, ga je niet minder wegen. En door je liefde te verklaren aan de weegschaal ben je niet verzekerd van een positief getal als je de volgende keer weer op de weegschaal gaat staan.

Wees niet bot

Wat de weegschaal ook mag aangeven. Het is informatie waar je wat mee kan. Kennis is tenslotte macht.

Wees niet oppervlakkig

Een fancy, high-tech, peperdure weegschaal die in de hoek staat te verstoffen………is een ongebruikte weegschaal. Koop geen weegschaal als statusobject, koop een weegschaal die werkt en waar je graag op staat. Het gaat tenslotte om zijn functie en niet om de vorm.

Maak het niet te moeilijk

Wil je goede data. Weeg je dan steeds op hetzelfde tijdstip, op dezelfde plek, altijd met kleren of juist naakt. Zo krijg je data en inzicht waar je daadwerkelijk wat aan hebt en weet je zeker dat je geen appels met peren vergelijkt maar appels met appels.

Negeer de weegschaal niet

Je kunt geen goede relatie met je weegschaal opbouwen als je doet alsof hij niet bestaat. Door te doen als de weegschaal er niet is door er nooit op te staan, geef je de weegschaal meer macht dan het verdient. Erken de weegschaal en ga er regelmatig opstaan, maar………….

Kwel hem niet

Ga er niet drie of vier keer per dag op staan. Je gewicht wisselt voortdurend gedurende dag. Van dit gedrag word je niks wijzer. Het beste is om je een keer per week op hetzelfde tijdstip op dezelfde plek te wegen.

Wees trouw

Ga niet op alle weegschalen staan die je tegenkomt: thuis, bij de dokter enop de sportschool etc. Van weegschaal hoppen krijg je geen betrouwbare informatie. Wees trouw aan een weegschaal.

 

Met deze 7 eenvoudige stappen zou je een langdurige, gelukkige relatie met je weegschaal op moeten kunnen bouwen. maar als je het nog steeds niet kan vinden met die weegschaal, of je idee van gezondheid simpelweg niks met gewicht te maken heeft, dan kun je beter afscheid van elkaar nemen. Waarom zou je in een relatie blijven waar je niet gelukkig van wordt?

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste gezonheidsnieuws, zoals de vraag zijn zoete aardappelen gezond? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.