Afvallen in de zomer is makkelijker: 4 redenen waarom

Afvallen in de zomer is makkelijker: 4 redenen waarom

Afvallen in de zomer

Heerlijk, de zomer is er (bijna)! Even loskomen van je werk en andere dagelijkse beslommeringen en genieten van zon, zee, lekker eten en heerlijke cocktails. Niet goed voor je gewicht zou je zeggen, toch is de zomerperiode vaak een stimulans om meer af te vallen. Waarom afvallen in de zomer?

Mooi weer moedigt aan om actief te worden

Uit recent onderzoek in 2012 in de VS kwam naar voren dat bewegen seizoensgebonden is en dat mensen ook echt meer gaan sporten en bewegen zodra het weer aangenaam wordt en pas weer “terugvallen” en minder actief worden in de herfst en winter. Dus ga vooral naar buiten en denk eens aan andere (buiten)sporten zoals bijvoorbeeld skaten. Of misschien is fietsen wel iets dat je heel leuk vind. Deze activiteiten zijn leuk, heel makkelijk om mee te beginnen en niet duur. En last but not least ze zijn zeer goed voor je lijf.

Minder gevoelig voor stemmingen die je meer doen eten

Tijdens de winterperiode is een derde van mensen meer vatbaar voor de “winterblues” en als gevolg daarvan ook meer geneigd om zich af en toe vol te stoppen, ook wel binge eating genoemd. Meer blootstelling aan de zon heeft een positief effect op deze eetbuien en zorgt ervoor dat dergelijke neigingen in de lente en zomer minder worden en je dus ook minder geneigd bent extra te eten. Afvallen is hierdoor iets makkelijker geworden .

Hoe hoger de temperatuur des te minder eet je na een workout

Uit onderzoek blijkt dat na een pittige workout bij lagere temepraturen (<15 c) mensen meer behoefte hebben aan koolhydraten en vetten dan wanneer het warmer (+20 C en hoger) is. Hieruit blijkt dat de temperatuur duidelijk invloed heeft op jouw behoeften zelfs nadat je een flinke workout hebt gedaan.

Meer bloot

Niet verrassend, maar zodra je in een bikini of badpak verschijnt ben je je maar al te bewust van je lijf en eventuele punten voor verbetering. Dit zorgt ervoor dat de meeste mensen toch meer letten op wat ze eten en hoeveel. Simpelweg de lichte schaamte die je voelt vanwege het feit dat je lijf beter zichtbaar is in de zomer, doet mensen minder eten.

Wil je weten hoe je heel snel en op wel 56 verschillende manieren aan een prachtig beach body lijf kan komen? Klik hier


 

Bron:womenshealthmag.com

 

 

 

Avatar foto

Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.

Related Posts

Sushi is gezond zeggen ze, maar klopt dat wel?

Sushi is gezond zeggen ze, maar klopt dat wel?

Wat gebeurt er als je 30 dagen geen suiker eet..

Wat gebeurt er als je 30 dagen geen suiker eet..

Taco met Gamba´s Kabeljauw en Guacamole

Taco met Gamba´s Kabeljauw en Guacamole

Yoga is een super-sport voor body én mind

Yoga is een super-sport voor body én mind

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven Real Healthy Newsletter

Over Real Healthy

Hoe lekker is het om weer energie te hebben, goed in je lijf te zitten en je mentaal in balans voelen! Dat lukt jou ook in 3 heel simpele stappen: Denken, Bewegen én Eten. Want met een goede mentale gezondheid, beweging en gezonde voeding kan iedereen vandaag nog overstappen op een gezonde levensstijl.

Bij Real Healthy zijn wij daarom dagelijks opzoek naar steeds weer nieuwe informatieve artikelen, videos en andere hulpmiddelen om ook jouw leven te veranderen in een écht gezond leven.

Inschrijven Real Healthy Newsletter