7 slechte relatietips

7 slechte relatietips

Op blogs vind je ze te pas en te onpas: tips voor bekende valkuilen en problemen in relaties. Magazines kunnen er ook wat van en dan hebben we het nog niet eens over het, vaak goed bedoelde, advies van vrienden en familie gehad.  

 

7 slechte relatietips

Het lijkt wel of iedereen een mening heeft over hoe een gelukkige relatie er uitziet.  En ondanks alle goede bedoelingen zitten daar heel wat tips tussen die je relatie eerder beschadigen dan goed doen.

De zeven meest schadelijke, maar we bedoelen het heus goed, tips hebben we voor je op een rijtje gezet.

 

1. Een goede relatie verloopt moeiteloos

Te vaak hoor je dat een goede relatie weinig moeite kost. Sterker nog: als het echt te ingewikkeld wordt dan kun je beter uit elkaar  gaan. De werkelijkheid is toch even anders. In alle relaties komen uitdagingen voor en daar kan je alleen maar van groeien. Als je al bij het minste of geringste probleem de handdoek in de ring gooit dan mis je de kans om aan problemen te werken en kun je je dus ook niet verder ontwikkelen.

 

2. Je weet hoe een goede relatie er uitziet

Er bestaat als het om relaties gaat geen gids die je de juiste weg wijst. Vaak hebben we het idee dat we zelf moeten uitzoeken wat een goede, gelukkige relatie is, dat komt omdat we niet leren welke skills nodig zijn voor een gezonde relatie. Maar al te vaak vergelijken we onze relaties met onmogelijke idealen uit films en bladen. Daarom is het geen verrassing dat veel relaties op de klippen lopen en huwelijken vroegtijdig worden beëindigd.

Soms heb je gewoon wat hulp nodig en dan bieden boeken, therapie, workshops, en- ja heus!- relatielessen uitkomst. Zoek in ieder geval hulp als je er zelf niet uitkomt: je hoeft het niet alleen te doen.

 

3. Ruzie is slecht

In sommige relaties lijkt alles altijd koek en ei. Je betrapt deze stelletjes nooit op een onvertogen woord tegen elkaar, maar de realiteit is vaak anders. In bijna alle relaties komt het weleens voor dat je het niet met elkaar eens bent. Dat geeft niks. Wat er wel toe dat is de wijze waarop je je meningsverschil communiceert en hoe je onderhandelt met je partner om het conflict op te lossen.

Leer daarom om gestructureerd te communiceren om samen tot een een goede oplossing te komen. Luister naar wat je partner heeft te zeggen in plaats van alleen maar te antwoorden, en belangrijker: neem conflicten niet te serieus. Ze zijn net zo vanzelfsprekend in een relatie als de aarde die om zijn as draait.

 

4.  Je moet niet veranderen voor je partner

Relaties vragen om flexibiliteit. Uiteraard hoef je niet je complete persoonlijkheid aan te passen om aan de verwachtingen van je partner te voldoen, maar het sluiten van compromissen hoort bij een duurzame verbintenis.

Of je nu onderhandelt over wie welk deel van de rekening betaalt of wat jullie ‘s avonds gaan eten. De beste manier om meningsverschillen op te lossen is door te praten en geduld te hebben. Een klein beetje inlevingsvermogen kan daarbij ook geen kwaad.

 

5. Je partner voelt intuïtief aan wat je wil

Je kent ze vast wel stelletjes die instinctief lijken aan te voelen wat de ander wil, nodig heeft of zelfs denkt. De realiteit is dat dit soort koppels vaak hard hebben gewerkt om op dit punt te komen.

Veel koppels weten niet hoe ze moeten vragen wat ze willen. In plaats daarvan gaan ze zich steeds meer focussen op wat ze niet willen. Slechts door, op reguliere basis, te oefenen met het delen van stille wensen en je verlangens, kun je je partner leren om je beter te doorgronden. Door dit te trainen ben je op de goede weg naar het “telepathische” begrip van wat je partner drijft en motiveert. Zo kun je elkaar steeds vaker iets bieden waar je blij van wordt zonder je onbegrepen te voelen.

 

6. Als je van iemand houdt wil je altijd bij die persoon zijn

Je hebt vast wel iemand in je vriendenkring die totaal afhankelijk is van zijn of haar partner. Ze spenderen elke vrije minuut met elkaar, maar ruimte is het toverwoord in een relatie. Zo blijft je verbintenis fris en spannend.

Ontwikkel daarom je eigen interesses buiten je relatie om, nieuwe ervaringen die je daarbij  opdoet kun je weer samen delen. Uiteraard is het belangrijk om dicht bij elkaar te blijven en tijd met elkaar te spenderen, maar relaties hebben ook ruimte nodig om te groeien en te bloeien.

 

7. Romantiek is iets natuurlijks in een goede relatie

Dat mag dan zo zijn in films. In het echte leven is er voor de nodige romantiek meestal ook wat planning nodig. Hoewel er niets mis is met een beetje spontaniteit, nemen de dagelijkse beslommeringen het meestal over en voor je het weet maak je niet meer zoveel tijd voor elkaar vrij als in het begin.

Probeer op zijn minst een avond in de week voor elkaar vrij te maken en kijk ondertussen ook uit naar nieuwe ideeën om meer intimiteit met elkaar te delen.

 

Wil je vanaf nu altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan ook in voor de maandelijkse Real Healthy nieuwsbrief!

 

 

Avatar foto

Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.

Related Posts

Eten & daten voor singles

Eten & daten voor singles

Zo ben je aantrekkelijk voor mannen

Zo ben je aantrekkelijk voor mannen

Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet?

Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet?

Onbeantwoorde liefde

Onbeantwoorde liefde

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven Real Healthy Newsletter

Over Real Healthy

Hoe lekker is het om weer energie te hebben, goed in je lijf te zitten en je mentaal in balans voelen! Dat lukt jou ook in 3 heel simpele stappen: Denken, Bewegen én Eten. Want met een goede mentale gezondheid, beweging en gezonde voeding kan iedereen vandaag nog overstappen op een gezonde levensstijl.

Bij Real Healthy zijn wij daarom dagelijks opzoek naar steeds weer nieuwe informatieve artikelen, videos en andere hulpmiddelen om ook jouw leven te veranderen in een écht gezond leven.

Inschrijven Real Healthy Newsletter