afvallen met deze 7 ingrediënten

Afvallen is heel makkelijk

Op het blog van Urban Superchefs vonden wij een mooi overzicht van 7 ingrediënten die jou gegarandeerd helpen op een natuurljike manier af te vallen en die overtollige ballast kwijt te raken. Geen ingewikkelde producten, maar gewoon ingrediënten die je in elke supermarkt kan vinden waarvan bekend is dat ze werken.

7 ingrediënten die helpen bij het afvallen

Deze 7 ingrediënten gaan jou helpen afvallen. Verwerk deze natuurlijke hulpmiddelen op de een of andere manier in je dagelijkse eetpatroon en je zal zien dat je het een enorm verschil maakt!

1. Zelfgemaakte bouillon

Een verse zelfgemaakte bouillon is een soep die absoluut genezende krachten heeft. Het is niet voor niets dat bouillon ook altijd gebruikt wordt als je flink verkouden bent. Maak een bouillon van groente of van kip, uiteraard wel biologisch en je lichaam zal je belonen. Bouillon is makkelijk te verteren en het is hydraterend.

2. Extra vierge kokosolie

Het is inmiddels algemeen bekend dat kokosolie een absolute wonderolie is. Kokosolie van de eerste persing is rijk aan Laurinezuur, wat ook van nature voorkomt in moedermelk en heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen. Het is perfect te gebruiken bij het koken, met name ook bij hoge temperaturen.

3. Appelazijn of Appelciderazijn

Appelazijn of Appelciderazijn hebben anti-septische eigenschappen en bevorderen de spijsvertering. Verder is appelazijn rijk aan vitamines, mineralen (met name Kalium wat de doorbloeding bevordert) én enzymen.

 4. Kaneel

Kaneel is heerlijk maar is ook echt een fantastisch hulpmiddel bij het afvallen. Dit komt door de enorme krachtige werking van kaneel bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Dus gebruik kaneel royaal bij bijvoorbeeld je ontbijt.

5. Citroen

Ook citroenen zijn heerlijke vruchten die je helpen bij afvallen. Niet alleen boordevol met vitamines maar ze helpen ook de zuurgraad van je lichaam in evenwicht te brengen. Door te veel fastfood en bewerkt voedsel te eten krijgen wij te veel zuur bevorderende voeding binnen. Hierdoor worden er heel veel mineralen aan ons lichaam onttrokken om dit weer in balans te brengen. Begin de dag dus bij voorkeur met een glas water met citroen om je lijf te helpen die balans te vinden.

6. Verse sappen

Juicen is heel goed voor je. Het is een makkelijke manier om essentiële voedingsstoffen zoals antioxidanten, vitamines, mineralen en vooral enzymen op te nemen in je lichaam. Met name groene sappen met groente zoals spinazie, broccoli, komkommer en boerenkool zijn perfecte ingrediënten die je kunnen helpen bij het afvallen.

7. Groene kruiden, sla soorten en groente

Hoe meer groen in je eten des te beter jouw lijf de extra kilo’s kan afbreken.  Eet vooral groen en je zal het verschil merken. Groene kruiden zoals peterselie, koriander of basilicum. Allerlei sla soorten en groene groenten. Het zijn allemaal goede bronnen van vezels, vitaminen, mineralen en enzymen waar je niet genoeg van binnen kunt krijgen!

Kortom vertrouw op  al het goede van de natuur en ervaar het zelf!


 

 

Door Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.