5 tekenen van een goede relatie

By  |  0 Comments

Heb jij een goede relatie?

 

Misschien herken je dit wel. Je hebt een relatie, het plaatje ziet er goed uit, je hebt het goed samen, je woont leuk, je hebt veel vrienden en je onderneemt samen leuke dingen. Maar toch ben je steeds bezig om om de ander te overtuigen net zo veel van jou te houden als jij van je partner houdt. Er lijkt toch steeds ergens iets te ontbreken.

Hoe herken je een goede relatie? Dit zijn de 5 tekenen van een gezonde en goede relatie.

 

1. Rust en vertrouwen

In een goede relatie vind je rust en vertrouwen en voelen jij en je partner je vrij om volledig jezelf te zijn. Als je thuis steeds weer onrust en stress ervaart en je hebt het gevoel dat je continue op je tenen moet lopen om de rust in huis te bewaren, dan is dat een teken dat er iets niet helemaal goed zit in je relatie.

 

2. Zelfstandigheid

Iedereen in een relatie heeft zijn eigen vrienden, dromen, wensen en verlangens. In een gezonde relatie geven jij en je partner elkaar de ruimte om je eigen dingen te doen, in plaats van altijd alles samen te doen, wat soms heel benauwend kan zijn. In een goede relatie kan dat heel goed en is er sprake van wederzijds vertrouwen en steun.

 

3. Respect

Je respecteert je partner niet alleen om wie hij of zij is, maar ook in alles wat daarbij hoort. Dat is niet altijd eenvoudig en als het eens misgaat tijdens onenigheid of ruzie, probeer dan het standpunt van je partner te begrijpen of te respecteren. Ga niet bekvechten of alles op alles zetten om je gelijk te krijgen.

 

4. Intimiteit

In een goede relatie ligt de nadruk niet alleen of de seksuele chemie nog steeds daar is. Het is zeker van belang maar maak van seks niet een té groot hangijzer waar alles van afhangt. Want in een relatie zijn er veel meer levels waarop je met je partner kan klikken; spiritueel, intellectueel en emotioneel. De juiste mix van intimiteit zorgt ervoor dat je relatie een langdurig leven zal hebben.

 

5. Geen wantrouwen

Als je in een gezonde relatie zit dan ben je niet steeds bezig met waar en met wie je partner is en of hij of zij wel genoeg van je houdt. Als je eigenlijk geen aanleiding hebt om deze energie vretende gedachten te hebben en ze waarschijnlijk voortkomen uit jouw onzekerheid en angst om iemand te verliezen, stop dan alle energie in positieve dingen die je relatie verdiepen en rust brengen in plaats van te focussen op what if.

 


 

Bron: MindBodyGreen

 

Geef antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *