5 eigenschappen voor een goede relatie

5 eigenschappen voor een goede relatie

Het geheim van een goede relatie?

Heb je wel eens afgevraagd waarom sommige relaties op magische wijze moeiteloos lijken te gaan, zonder dat ze er iets voor hoeven te doen? Wat zijn de geheime ingrediënten van een goede relatie?

Dit zijn de 5 eigenschappen van mensen met een heel goede relatie…

 

1. Ze laten hun verleden niet bepalen wie ze zijn

Mensen in een gezonde, liefdevolle relatie hebben bepaalde heftige ervaringen zoals b.v. een de scheiding van hun ouders overwonnen en identificeren zich niet (meer) met nare dingen hun verleden. Als je je realiseert dat je heel goed in staat bent om je leven in te richten zoals jij dat wilt en je bewust te zijn van je tekortkomingen, dan geeft dat een hele goeie basis voor een evenwichtige relatie met je partner.

 

2. Ze zijn authentiek

Mensen die in een een goede relatie zitten zijn niet bang om zichzelf te zijn. Ze durven ook hun scherpe kanten te laten zien en – heel belangrijk – accepteren dat ook van hun partner.

 

3. Ze zijn zelfbewust

Een gezond zelfbewustzijn is goed voor je relatie. Ben je teveel bezig met en afhankelijk van je partner, dan zal het moeilijk zijn om een evenwichtige relatie op te bouwen.

 

4. Ze proberen hun partner te inspireren maar niet te veranderen

Een van de  grootste valkuilen ligt in je partner proberen te veranderen in iemand die hij of zij niet is. Er is een duidelijk verschil of je partner verandert omdat jij dat wilt of omdat het goed is voor je partner. In het laatste geval is de verandering goed voor beiden en dus ook voor je relatie.

 

5. Ze kunnen zich kwetsbaar opstellen

Als we ons kwetsbaar opstellen dan laten we de ander zien wie we echt zijn en geven zo dieper inzicht in onze gedachten en gevoelens. Dit geeft een enorm gevoel van rust en vertrouwen als je dit kunt doen in je relatie.

 


 

bron: MindBodyGreen

 

Avatar foto

Real Healthy redactie

Je goed voelen, bewegen én in balans zijn. Dat is pas écht gezond! Wij verzamelen voor jou de informatie om dat ook écht te zijn.

Related Posts

Eten & daten voor singles

Eten & daten voor singles

7 slechte relatietips

7 slechte relatietips

Zo ben je aantrekkelijk voor mannen

Zo ben je aantrekkelijk voor mannen

Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet?

Hoe gaan mannen om met liefdesverdriet?

Inschrijven Real Healthy Newsletter

Over Real Healthy

Hoe lekker is het om weer energie te hebben, goed in je lijf te zitten en je mentaal in balans voelen! Dat lukt jou ook in 3 heel simpele stappen: Denken, Bewegen én Eten. Want met een goede mentale gezondheid, beweging en gezonde voeding kan iedereen vandaag nog overstappen op een gezonde levensstijl.

Bij Real Healthy zijn wij daarom dagelijks opzoek naar steeds weer nieuwe informatieve artikelen, videos en andere hulpmiddelen om ook jouw leven te veranderen in een écht gezond leven.

Inschrijven Real Healthy Newsletter