3 simpele eetgewoonten om te onthouden

By  |  0 Comments

Gezonde eetgewoonten

Het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze drie simpele tips wordt gezond eten een stuk eenvoudiger.

 

Eet nooit met een scherm voor je neus

Tegenwoordig is er bijna altijd een laptop, telefoon en tv scherm in het zicht als je eet. Laat de gadgets even met rust en richt al je aandacht op je eten en een gezond eetpatroon. Want wanneer je tijdens je maaltijd afgeleid bent, heb je veel meer kans om teveel te eten omdat je aandacht simpelweg continu ergens anders is. Probeer elke dag een vast tijdstip voor het eten te reserveren. De eerste paar dagen lijkt het misschien wat vreemd, maar al snel zul je merken dat je met meer aandacht eet en je veel bewuster bent van het feit dat je voldoende hebt gegeten.

 

Niet te verwarren dorst en honger

Veel mensen verwarren het gevoel van honger en dorst. Als je net je bord hebt leeg gegeten maar je hebt nog wel steeds een hongerig gevoel, sta dan niet onmiddellijk op om een tweede keer op te scheppen. Als je twijfelt wacht dan ongeveer 30 minuten om te zien of je nog steeds honger hebt. Door tijdens de maaltijd regelmatig een slok water te nemen helpt het om extra eetlust in toom te houden en zorgt dit ervoor dat je niet wegloopt van de tafel met een ongemakkelijk en hongerig gevoel.

 

Bedenk, voedsel is brandstof

Als je begint met de keuze voor gezondere, lichtere maaltijden in plaats van jouw favorieten, kan dat een hele opgave zijn. Bedenk dan; je bent wat je eet. Wanneer je bewust kiest voor natuurlijk en “clean” voedsel in plaats van “bewerkt” eten , dan geef je je lijf eigenlijk premium brandstof waardoor je lichaam (en geest) het maximale krijgt om optimaal te presteren en te herstellen. Het aanpassen van je eetgewoonten is een mindset die je je eigen moet maken maar als dit een normaal onderdeel van jouw dagelijks routine is geworden dan zul je merken dat een gezond eetpatroon jou voor de lange termijn echt helpt om het beste te halen uit je lichaam.

 


 

Bron: Fitsugar.com

 

Geef antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *